SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Australian Open > EXCLUSIV: Simona Halep se va antrena cu fostul antrenor al belgiencei Kim Clijsters!

EXCLUSIV: Simona Halep se va antrena cu fostul antrenor al belgiencei Kim Clijsters!

Wim Fissette


La conferinţa de presă ce a urmat victoriei cu Jelena Jankovic de la Australian Open, Simona Halep a declarat că după acest turneu va avea, mai mult ca sigur, un antrenor. Şi nu minţea deloc. Ea este pe cale să semneze un contract cu unul dintre cei mai valoroşi antrenori de tenis din circuit.

Numele lui este Wim Fissette şi este belgian. Iar numele lui este legat de rezultatele extraordinare obţinute de Kim Clijsters după revenirea în activitate. Căci, din 2009 până în 2011 a antrenat-o pe Kim şi a ajutat-o să cucerească nu mai puţin de trei titluri de Grand Slam (US Open 2009 şi 2010 şi Australian Open 2011).

Conform surselor Doartenis.ro, Fissette, care nu are decât 34 de ani, a negociat intens cu Virginia Ruzici,fosta mare campioană din România care este acum managerul Simonei Halep, iar semnarea unui contract între jucătoarea noastră şi tehnicianul belgian va avea loc după terminarea Australian Open. Parafarea contractului va fi făcută la Paris, acolo unde Simona va merge pentru a participa la tradiţionalul turneu care va începe la 27 ianuarie, adică săptămâna viitoare.

Fissette a fost un jucător mediu de tenis, care, până să devină antrenorul lui Kim Clijsters, îşi câştiga existenţa jucând tenis în campionatul german intercluburi. El a cunoscut consacrarea după ce a început colaborarea cu Clijsters, cea care, sub îndrumarea lui, a reuşit să cucerească titlul la US Open, în 2009, şi să devină prima jucătoare fără clasament din istoria tenisului care a câştigat un Grand Slam.

După retragerea belgiencei, lui Fissette i s-a oferit un post de antrenor la Academia pe care belgianca a deschis-o în ţara sa, însă a refuzat, îndreptându-se sper alte jucătoare. Şi, vara trecută, l-a găsit în postura de antrenor al nemţoaicei Sabine Lisicki, pe care a condus-o până în finala turneului de la Wimbledon, pierdută, aşa cum se ştie, în faţa franţuzoaicei Marion Bartoli.

Wim Fissette alaturi de Kim Clijsters
Wim Fissette alaturi de Kim Clijsters

23 thoughts on “EXCLUSIV: Simona Halep se va antrena cu fostul antrenor al belgiencei Kim Clijsters!

  1. @ Doar tenis : In 2009 si 2010 a jucat calificari iar in 2011 nu a participat. Daca avea contract, sau relatii f. bune, ma gandesc ca primea si vreun WC 😉 Nu cred ca nu va juca Fed Cup pt ca stie probabil ca i-ar sari toti retardatii in cap !

  2. @ Doar tenis : In 2009 si 2010 a jucat calificari iar in 2011 nu a participat. Daca avea contract, sau relatii f. bune, ma gandesc ca primea si vreun WC 😉 Nu cred ca nu va juca Fed Cup pt ca stie probabil ca i-ar sari toti retardatii in cap !

Leave a Reply

Top