SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > E sigur: de luni, Simona Halep va fi cea mai bine clasată româncă din istoria tenisului

E sigur: de luni, Simona Halep va fi cea mai bine clasată româncă din istoria tenisului

Simona Halep


Victoria cu Eugenie Bouchard, coroborată cu înfrângerea Petrei Kvitova, consemnează încă o premieră nu doar pentru Simona Halep, dar și pentru întreg tenisul românesc.

Pentru a nu mai sta pe jar, vă voi spune că, de luni, Simona Halep va ocupa CEA MAI BUNĂ POZIȚIE OCUPATĂ VREODATĂ DE VREO ROMÂNCĂ în clasamentul mondial! AICI ați văzut calculele făcute ieri și, cu Kvitova a ieșit din cursă, fiind învinsă cu scorul de Dominika Cibulkova, scor 6-3, 6-2, Simona Halep va ocupa, în cel mai rău caz, dacă se poate spune așa, locul 6 în lume!

Ea are în continuare șanse mari la locul 5, cu care se bate cu Jelena Jankovic, cea care, pentru a o depăși, va fi nevoită să iasă cu un tur mai târziu decât Simona de la Indian Wells. De altfel, dacă cele două trec azi de sferturile de finală – Halep joacă împotriva australiencei Dellaqua, iar Jelena Jankovic contra Agnieszkăi Radwanska – cele două se vor întâlni în semifinale într-o partidă în care își vor disputa nu doar locul în finală ci și poziția a cincea în clasament.

Oricum, Simona merită toate felicitările noastre pentru tot ce a făcut în ultimele 10 luni și pentru tot ce va face în continuare. De acum, tenisul feminin românesc se va raporta la ea atunci când se va vorbi de recorduri.

Leave a Reply

Top