SUNTETI AICI
ACASA > EXCLUSIV > Irina Begu: «Vrem să intrăm şi noi odată în Grupa Mondială»

Irina Begu: «Vrem să intrăm şi noi odată în Grupa Mondială»

Irina Begu la Campinas


Irina Begu, una dintre jucătoarele care au dus echipa în barajul de promovare  în Grupa Mondială II a Fed Cup şi care va face, de asemenea, parte, din echipa României în meciul cu Serbia, din 19 şi 20 aprilie, de la Arenele BNR, a vorbit pentru Doartenis.ro despre ce înseamnă pentru ea să joace pentru România şi despre bucuria produsă de calificarea în baraj.

Abia aştept să vină meciul din Fed Cup. Joci pentru ţară, îţi doreşti foarte mult să iasă totul bine. Va fi dificil, dar şi frumos. Sper să fie totul bine. Din câte ştiu, vom fi aceeaşi echipă. Vor veni foarte mulţi spectatori, o să fie o atmosferă foarte frumoasă. Vrem să intrăm şi noi odată în Grupa Mondială. I-am văzut atâţia ani pe băieţi, acum simţim că e şi rândul nostru“, mi-a spus Irina.

AICI citiţi cum a trecut Irina Begu despre accidentarea la umăr care a chinuit-o întreg sezonul 2013.

În ceea ce priveşte emoţiile, inerente unui asemenea meci precum cel cu Serbia, Irina recunoaşte că sunt mai multe, dar nu crede că se pot compara cu cele avute contra Ungariei, în Grupa Euro-Africană a Fed Cup. “Eu mă simt foarte bine când joc pentru România. Ai mai multe emoţii, le-am simţit pe propria mea piele la meciul cu Ungaria, din grupa Euro-Africană. Vorbeam cu Monica atunci, în primul set al meciului de dublu, că nu mă regăsesc, nu pot alerga. Şi Moni îmi spunea că simte acelaşşi lucru. Era o emoţie teribilă. Dar am vorbit între noi, să încercăm să rămânem calme, să ne regăsim liniştea. Şi apoi totul s-a schimbat.Am câştigat şi pe urmă se ştie ce a urmat”, a mai spus ea.

Dacă vă întrebaţi care a fost problema la meciul cu Ungaria, aceasta era una mentală, în special, pentru fetele noastre. Ne explică tot Irina: “Problema mare la meciul cu Ungaria, pe lângă sala plină de fani ai gazdelor, era că aceasta era prima întâlnire din grupă şi toate ştiam că noi pierdem primul meci. Eu vin la Fed Cup de la 16 ani şi niciodată echipa noastră nu câştigase acel prim meci. Şi apoi tot timpul făceam calcule, şi jucam degeaba. Acum, după meciul cu Ungaria toate ne-am relaxat, ştiam că se va încheia totul bine. Blestemul fusese rupt”, a explicat Simona.

Pentru Irina, locaţia aleasă de Federaţie, Arenele BNR, este una specială, pentru că acolo a cucerit două titluri, ambele la dublu.  “La BNR o să fie o atmosferă deosebită. Eu am mai jucat acolo, am  câştigat două turnee, la dublu, o dată cu Simona, acum câţiva ani, şi a doua oară la acel turneu de 100.000 de euro din 2012, când am fâcut pereche cu Alize Cornet”, mai spune Irina.

Aşa cum se ştie, meciul cu Serbia va avea loc chiar de Paşte. Irina spune că acest lucru o bucură, pentru că, dacă nu era această partidă ar fi petrecut Paştele, ca în fiecare an, departe de casă şi familie. “Nici nu mai ţin minte de când nu am mai făcut un Paşte acasă, aşa că mă bucur că sunt în ţară. Chiar zilele trecute mama îmi zicea: «Irina, o să joci de Paşte». Şi eu i-am spus, mamă, bucură-te că sunt acasă, că nu am mai fost acasă de Paşte de nici nu mai ştiu când“, explică Irina, care mai spune că nu are emoţii suplimentare când ştie că e urmărită din tribune de familie. “Eu nici nu ştiu unde se află printre spectatori. Uneori, îi zăresc, dar asta e doar o întâmplare. Eu mă uit doar la echipa mea, aflată în lojă. Eu cu o oră şi jumătate înainte de meci mă rup de tot. De când îmi încep încălzirea, sunt doar cu antrenorul şi cu gândurile mele”, a încheiat Irina.

One thought on “Irina Begu: «Vrem să intrăm şi noi odată în Grupa Mondială»

Leave a Reply

Top