SUNTETI AICI
ACASA > EXCLUSIV > EXCLUSIV: Simona Halep a rupt contractul cu Lacoste și a semnat cu Adidas

EXCLUSIV: Simona Halep a rupt contractul cu Lacoste și a semnat cu Adidas

Simona Halep


Simona Halep, cea mai bine clasată jucătoare româncă din istorie, a făcut un nou pas în cariera ei: a schimbat sponsorul de echipament.

În prezent pe locul 5 în clasamentul mondial, Simona Halep a jucat în ultimii ani în echipamentul asigurat de francezii de la Lacoste. Cărora le-a făcut și o reclamă incredibilă, cele 6 titluri cucerite anul trecut și intrarea în Top 5 anul acesta fiind concludente. Așa cum e normal, performanțele obținute de sportiv trebuiau să fie urmate și de o recompensă substanțială din partea sponsorului. Care plătește prime – bonusuri de performanță e termenul folosit – conform contractului, pentru atingerea unor anumite obiective – turnee câștigate, valoarea turneelor câștigate, ocuparea unui anumit loc la finalul anului. În cazul Simonei, bonusul de performanță pe care ar fi trebuit să-l primească de la Lacoste, spun sursele Doartenis.ro, se ridică la câteva sute de mii de euro. Bani pe care francezii au ”uitat„ să îi vireze în cont.

Cum rivalii greșeala așteaptă, pe fir a intrat o altă mare firmă producătoare de echipament sportiv, Adidas, care a semnat zilele trecute cu Simona Halep pentru următoarele sezoane. Iar meciul cu Serbia, de la finalul săptămânii, va fi primul în care Simona va juca în noul echipament. De altfel, deja ea se antrenează în aceste zile în echipamentul Adidas, lucru normal pentru că o jucătoare profesionistă nu lasă la voia întâmplării nici un detaliu.

Astfel, Simona Halep e a doua jucătoare de top din România care e sub contract cu Adidas. Prima a fost Sorana Cîrstea, care are un contract de lungă durată cu producătorul de echipament sportiv, ea beneficiind și de consultanța și planul de pregătire realizat de specialiștii echipei Adidas.

Pentru a rămâne la capitolul echipament sportiv, mai trebuie spus că, dintre celelate două componente ale echipei de Fed Cup a României, Irina Begu are contract cu FILA, iar Monica Niculescu, mai nou, văd că joacă în echipament Asics, după ce ani buni a jucat tot în FILA.

Top