SUNTETI AICI
ACASA > EXCLUSIV > Corespondenţă de la Roland Garros: Florin Mergea – «Vreau să vin la Cupa Davis, dar să joc»

Corespondenţă de la Roland Garros: Florin Mergea – «Vreau să vin la Cupa Davis, dar să joc»

Florin Mergea


Aşa cum aţi aflat deja AICI, Florin Mergea s-a calificat azi în turul secund al probei de dublu de la Roland Garros. Iată în continuare, într-o corespondenţă specială de la Paris, cum vede Florin Mergea victoria cu polonezii, dar şi ce spune despre venirea la echipa de Cupa Davis.

Marin este un pic cu capul in nori si azi, când a schimbat hotelul, și-a uitat echipamentul albastru in care hotarasem sa jucam în altă geantă. Intrat in panica a dat fuga la un boutique de pe aleile Roland Garros-ului si a cumparat tricoul alb cu insemnele French Open-ului”, dezvaluie Mergea atmosfera dinaintea duelului cu finalistii de la “Open Romania 2014”.

„…A fost primul meci cu Draganja la un Grand Slam. Inainte mai apucasem sa facem pereche la un challenger. Au fost ceva emotii dar am jucat foarte bine, fiecare minge lovita cu cap inteligent in fata unor adversari obisnuiti sa impuna legea in teren cu venirile lor repetate la fileu”, nu ascunde Mergea urma de teama pe care a avut-o in fata unor polonezi cu care Florin se antrenase la Bucuresti.

“..Am izbutit sa fiu relaxat, asta este marea calitate a lui Draganja, ne înțelegem foarte bine, avem o atmosferă relaxată, nu așa cum era cu Olivier Marach. Eu dau tot ce am mai bun in mine atunci cand nu sunt apasat de o presiune a rezultatului. E o victorie mare impotriva unei echipe formidabile care are puncte slabe. Am stiut sa le speculam“, da detalii despre maniera in care el si partenerul sau croat au izbutit sa dea lovitura la un Grand Slam in conditiile in care  polonezii sunt antrenati de John Laffnie, un sud-african care ii consiliaza, in paralel, si pe Horia Tecau si Julien Rojer.

Chiar si dupa cea mai spectaculoasa victorie de dublu in Grand Slam, Mergea nu si-a uitat pasiunea pentru masinile de curse: “…am ratat cursa de Formula 1 de la Monte Carlo mereu programata in timpul Roland Garros-ului“, ofteaza Mergea care isi pastreaza simulatorul de Formula 1 in apartamentul din Bucuresti.

Contrar lui Halep, care a renuntat la sponsorul tehnic Lacoste pentru a semna cu Adidas, Mergea a facut o schimbare majora la acest capitol dupa mai bine de un deceniu: “Nu am ajuns la o intelegere cu Adidas si chiar daca Nike inca nu-mi ofera echipamentul am decis sa joc sub sigla lor”, este volubil Mergea, care deja si-a facut planul contra urmatorilor adversari, Kukushkin/ Gabashvili: “Kukushkin are probleme la umar si s-ar putea sa nu serveasca atat de tare si deranjant“, cunoaste detalii esentiale Dodo despre rusul cumparat de Kazakhstan cu cateva sute de mii de dolari pentru o echipa de Cupa Davis ajunsa in Grupa Mondiala.

Mergea nu se fereste sa puna ordine si in diferendul cu Andrei Pavel motiv pentru care nu a jucat impotriva Ucrainei la Dnipopetrovsk: “…lucrurile mi se par simple in logica lor. Am vorbit cu Gabi Trifu, am discutat cu Andrei Pavel si le-am spus ca vreau sa vin pentru Romania in Cupa Davis ,dar sa joc. Pur si simplu mi-am castigat prin rezultate si clasament locul in echipa de dublu a Romaniei”, pune degetul pe rana Mergea conditionat sa accepte chiar statutul de rezerva intr-un meci cu Olanda de la Brasov in care Horia Tecau nu a putut evolua din cauza aunei accidentari la Indian Wells…

CITEȘTE ȘI:  Nadal: „Nu contează dacă pierd sau câștig, important e că sunt sănătos.”

8 thoughts on “Corespondenţă de la Roland Garros: Florin Mergea – «Vreau să vin la Cupa Davis, dar să joc»

Leave a Reply

Top