SUNTETI AICI
ACASA > EXCLUSIV > Corespondenţă de la Roland Garros – Florin Mergea: Totul s-a jucat când vântul mi-a scos mingea de break în decisiv

Corespondenţă de la Roland Garros – Florin Mergea: Totul s-a jucat când vântul mi-a scos mingea de break în decisiv

Florin Mergea tenis roland garros

Florin Mergea


Aşa cum aţi aflat AICI, Florin Mergea a fost eliminat în semifinalele de dublu de la Roland Garros, acolo unde a făcut pereche cu croatul Marin Draganja. La finalul partidei, corespondentul Doartenis.ro a stat de vorbă cu jucătorul nostru, aflând astfel şi ce a făzut acesta azi, până la începerea partidei. Veţi vedea, totul e foarte interesant.
Florin Mergea a ratat sansa de a deveni primul roman dupa Ilie Nastase in 1973 calificat in finala de dublu de la “Roland Garros” ! “Totul s-a jucat cand vantul mi-a scos mingea de break in setul decisiv”, rezuma Mergea soarta semifinalei pierduta cu fosti campioni mondiali, Granollers si Lopez…

Dimineata pentru Mergea si Draganja a inceput foarte devreme din cauza ca arena Suzanne Lenglen, unde erau planificati sa joace semifinala si sa faca antrenamentul ultim inaintea disputei cu spaniolii Granollers si Lopez, a fost la dispozitia perechii Martina Navratilova/ Kim Clijsters.

Acestea au tinut sa se antreneze mai tarziu, motiv pentru care Mergea si Draganja au fost obligati sa bata mingea mult mai devreme: “Clisters chiar a venit inainte sa ne terminam antrenamentul, a intrat pe teren a vrut sa faca vole dar dupa un forehand ucigator al lui Marin a fugit de frica’’, povesteste Dodo Mergea, care si-a respectat ritualul norocos de la Paris de a servi acelasi mic dejun pregatit la hotel de sotie si pastele cu tomate si mozarella luate in restaurantul jucatorilor situat sub tribuna arenei Suzanne Lenglen.
Nici Draganja nu a trecut peste superstitia de a se plimba pe jos de la hotelul in care este cazat pana la Arcul de Triumf inainte sa manance si el paste, dar cu somon plus o salata de morcovi cu sfecla.

Exact cu doua ore inaintea semifinalei, Mergea si Draganja s-au asezat la o alta masa a restaurantului jucatorilor unde au stabilit tactica de joc impreuna cu Gilbert Schaller, fostul finalist de la Open Romania 1995 intorcandu-se special de la Graz pentru meciul croatului pe care-l consilieaza impreuna cu Cebo Sandi.

De regula tcatica o stabileam direct pe teren spre sfarsitul ultimului antrenament numai ca Schaller a ajuns mai traziu din Austria”, spune Dodo care a batut in cuie planul de bataie mai bine de o ora pentru ca apoi sa mearga sa faca stretching in sala de forta, unde era asteptat de un preparator francez.

Cu tensiunea racordajului schimbata de la 28/26 la 25/23 special pentru acest Roland Garros, cu gripurile puse pe manerele rachetelor de catre sotie, Mergea nu s-a putut baza pe un serviciu solid si constant al lui Draganja intr.-un prim set decis de un contra-break al campionilor mondiali din 2012, Granollers si Lopez

Chiar daca au intors meciul cu un set secund in care au lasat doar un ghem unor spanioli sfatuiti din tribuna de castigatorii din trecut ai “French Open-ului”, Moya si Albert Costa, Mergea si Draganja au pierdut sansa de juca finala de dublu la 1-1 in decisiv dupa un forehand al romanului scos afara de vant.
Fara a izbuti sa se agate de retur pentru a relansa setul decisiv in care spaniolii s-au desprins cu un break de 4-2, urmat de un serviciu facut la zero, Mergea si Draganja au anulat 4 mingi de meci avute de Granollers si Lopez, numai ca ultimul, fost partener de dublu al lui Nadal, si-a putut folosi dreapta de pe tot terenul ca sa “inchida” o semifinala in care Florin si Marin i-au chinuit mai mult decat fratii Bryan eliminati de iberici

Cu 100.000 de euro castigati in zece zile de Roland Garros, Mergea si Draganjaau satisfactia de a urca, de luni, intre cele mai tari 40 de echipe ale lumii.
CITEȘTE ȘI:  Roland Garros: Florin Mergea a fost eliminat în sferturile de finală de dublu

Leave a Reply

Top