SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Foto > FOTO: În 2002, Eugenie Bouchard făcea această poză cu Maria Sharapova. Azi se luptă cu ea pentru finala de la Roland Garros

FOTO: În 2002, Eugenie Bouchard făcea această poză cu Maria Sharapova. Azi se luptă cu ea pentru finala de la Roland Garros

Eugenie Bouchard Maria Sharapova 2002

Eugenie Bouchard si Maria Sharapova in 2002


Canadianca Eugenie Bouchard nu a ascuns niciodată că idolul ei e Maria Sharapova, cea care azi îi va fi azi adversară în semifinala de la Roland Garros. Toată această pasiune a început acum 12 ani!

În 2002, adolescenta Maria Sharapova, anunțată de pe atunci drept una dintre cele mai mari speranțe ale tenisului mondial, a fost surprinsă de cererea unei copile de a face o poză cu ea. Se întâmpla la Indian Wells, acolo unde Sharapova, care nici nu avea clasament, a fost învinsă în turul secund de Monica Seles. Ei bine, acea copilă era chiar Eugenie Bouchard, care se afla acolo cu părinții ca spectatori. Canadianca – deja în primii ani de tenis – avea 8 ani.

Astăzi, cele două au 20, respectiv 27 de ani, iar nord-americanca e considerată urmașa Mariei atât pe plan sportiv cât și al impactului economic asupra circuitului în general. Căci, e o regulă nescrisă, fetele frumoase atrag sponsori, atrag vânzări, atrag spectatori, deci fac bani. Și pentru ele, și pentru WTA.

Bouchard și Sharapova se vor confrunta de la ora 15.00 pentru un loc în finala de simplu. Până acum rusoaica a câștigat ambele întâlniri precedente – prima dintre ele chiar la Roland Garros, anul trecut -, dar nu se știe niciodată cum se poate schimba istoria. Mai ales că Eugenie are deja experiența unei semifinale de Grand Slam, în ianuarie, la Melbourne.

Leave a Reply

Top