SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Raluca Olaru a explicat, în lacrimi, de ce nu mai joacă simplu: «De trei ani nu mai am susţinere financiară»

Raluca Olaru a explicat, în lacrimi, de ce nu mai joacă simplu: «De trei ani nu mai am susţinere financiară»

Raluca Olaru tenis wta romania

Raluca Olaru


Eliminată în primul tur al probei de simplu de la BRD Bucharest Open, Raluca Olaru a fost protagonista unor scene emoţionante la conferinţa de presă de după meci. Când a explicat, cu lacrimi în ochi, de ce nu mai joacă în probele de simplu.

Ralua Olaru a fost eliminată de Karin Knapp, din Italia, care s-a impus cu scorul de 6-1, 6-3. La finalul partidei, Raluca Olaru a dezvăluit şi motivul pentru care nu mai joacă în probele de simplu, deşi este una dintre cele mai valoroase jucătoare pe care le-a dat tenisul românesc. De altfel, să nu uităm că în 2009, ea a urcat pe locul 53 în clasamentul mondial, fiind o deschizătoare de drum pentru majoritatea jucătoarelor din România care sunt acum în Top 100.

Raluca Olaru, care a fost prezentă pe tabloul principal graţie unui wild card acordat de organizatori, a disputat, marţi, primul meci de simplu în acest an, ea dedicându-se în ultima perioadă competiţiilor de dublu.

A fost primul meci oficial de simplu din acest an. M-am bucurat foarte mult că am putut juca simplu în faţa publicului din România. Mi-am dorit să fac o impresie cât mai bună şi să joc cât mai bine”, a început Raluca, după care a continuat, cu lacrimi în ochi: “Motivele pentru care nu joc simplu sunt aceleaşi, doar accidentarea de anul trecut a trecut. Meciul de azi nu e decisiv dacă să reiau sau nu meciurile de simplu. Nu mai joc simplu din cauze financiare. De doi-trei ani nu mai pot, iar eu nu mai am nicio susţinere financiară. Pentru a relua cariera de simplu trebuie investiţii mari. Aveam două opţiuni: să nu mai joc deloc sau să joc dublu ca să mă susţin. E greu să joci simplu. Dacă nu joci bine simplu săptămâna aceasta, nu mai poţi să joci săptămâna viitoare“, a explicat, în lacrimi, Olaru.

Un adevăr crud, un adevăr din lumea tenisului, un adevăr de care se izbesc 99% dintre jucători şi jucătoare. Şi să ştiţi că majoritatea sportivilor noştri se confruntă cu aceleaşi probleme. Nu e deloc uşor să fi jucător de tenis şi de aceea, măcar pentru curajul de a se aventura în această lume plină de capcane, în această lume în care distanţa între victorie şi eşec e dată de cei câţiva centimetri în care se duce mingea în teren sau în afara lui, jucătorii noştri, toţi, fără deosebire, merită încurajaţi şi aplaudaţi de noi. Dacă altfel nu putem să îi ajutăm, măcar atât să facem pentru ei.

11 thoughts on “Raluca Olaru a explicat, în lacrimi, de ce nu mai joacă simplu: «De trei ani nu mai am susţinere financiară»

  1. este foarte adevarat ce spune ea, insa vazand-o azi cum a jucat inteleg totusi de ce nu mai are acea sustinere financiara. Nivelul ei de joc e undeva de Future nu de ATP. Sorry. Sincer, nu stiu cum de a ajuns asa de “sus” cu acest joc al ei.

  2. Adevărul e ca de cel puțin 3 ani, Raluca Olaru pierde orice meci la simplu în sub o ora de joc. La modul în care joaca tenis nu e de mirare ca nu are parte de susținere. Susținerea o merita jucătorii tineri care încă nu au avut nici măcar șansă unor wildcarduri pe tablouri la asemenea competiții. Raluca a avut șansa ei, dar cred ca nu a putut sa profite de ea

  3. Nu prea este adevarat,a avut sustinere financiara inca de pe vremea junioratului si inclusiv in 2012,iar pe toata acea perioada a strans si pentru ea ,astea sunt minciuni,doar ca sa faca rost de alti sponsori si sa nu recunoasca nivelul ei scazut in ultimii ani de la simplu. In afara de 2013 unde a jucat mai putine turnee la simplu din cauza accidentarii,in trecut a jucat peste 15 anual. Spre deosebire de alte tenismene romance care s-au sustinut singure de la 19 ani, si care s-au accidentat si nu au reusit sa primeasca ajutor financiar pt a reveni in circuit, si cumosc acest caz,destul de recent..

  4. apta fizic, raluca joaca lejer de top 100 wta. dar fara sprijin financiar e greu sa revi dupa locul 800. a cazut in ultimii ani din cauza accidentarilor, nici de cum a jocului ei

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close