SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: US Series începe cu Simona Halep lidera mondiala

TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: US Series începe cu Simona Halep lidera mondiala

Simona Halep


În Terenul Fanilor revine prietenul nostru, Florin Ghidirmic. Așa cum ne-a obișnuit, face o analiză pertinentă, de data aceasta asupra șanselor reale pe care le are Simona Halep de a deveni lider mondial până în toamnă.

AICI puteți citi analiza lui Florin Ghidirmic legată de perioada slabă traversată de Sorana Cîrstea.

Mai este o luna de zile pana la debutul ultimului turneu de mare slem al anului, US Open de la New York.Toate jucatoarele isi pregatesc prestatia din acest turneu cu participarea la US Open Series, salba de turnee premergatoare, care cuprind pe cele de la Stanford (sau Washington), Montreal (Toronto anul trecut), Cincinnati si New Haven. Punctajul acumulat in cele 5 (sau 6) saptamani pot aduce un bonus de un milion de $ pentru cea mai bine clasata jucatoare, asa ca este o atractie in plus sa participi la toata seria americana de pe hard.

Anul trecut Serena Williams a castigat bonusul dar si US Open-ul si va avea de aparat 3520 de puncte.Aceste puncte fiind scazute din punctajul la zi al Serenei, ca de altfel si la celelalte jucatoare din top 10, clasamentul la varf sufera cateva modificari. Astfel, Aga Radwanska pierde doua locuri in favoarea Mariei Sharapova si a Eugeniei Bouchard, dar ce ne intereseaza pe noi si nu numai, Serena pierde fotoliul de lider in fata Simonei Halep, care trece si peste ea si peste Na Li!

Se stie ca Simona a castigat anul trecut 225 de puncte la Cincinnati, 470 la New Haven si 280 la Us Open, adica 975 de puncte pe care trebuie sa le apere. Constienta fiind de aceste aspecte, Simona a ales sa joace exact aceste turnee , menajandu-se, sarind peste Stanford si Rogers Cup ( anul acesta la Montreal), interesand-o in mod special o comportare cat mai buna la US Open.

Asadar Halep porneste la drum cu 5810 puncte, Serena cu 5711, Na Li cu 5270, Kvitova cu 5120, apoi Sharapova cu 4880, Bouchard cu 4189, Radwanska 3990, si Kerber cu 3888 puncte.

O comportare de exceptie in aceste 3 turnee in care joaca, dar mai ales la New-York, ar face-o pe Simona sa ajunga realmente 1 mondial si numarul 1 in clasamentul care califica pe primele 8 (si 2 rezerve) jucatoare la intalnirea campioanelor de la Singapore…

Recent Simona a declarat: “La începutul lunii august voi pleca în America, pentru turneul de la Cincinnati, apoi la New Haven, apoi US Open. Sunt refăcută complet şi voi începe în curând antrenamentele de tenis. Am început antrenamentele fizice. Am puterea de muncă să încep sezonul american, care nu este uşor, dar am încredere că va fi bine şi acolo.”

2 thoughts on “TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: US Series începe cu Simona Halep lidera mondiala

Leave a Reply

Top