SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > TERENUL FANILOR, la serviciu Ovidiu: Poate vor înțelege și “specialiștii” cât de important e locul Simonei în lume

TERENUL FANILOR, la serviciu Ovidiu: Poate vor înțelege și “specialiștii” cât de important e locul Simonei în lume

Simona Halep wta
Simona Halep la serviciu


În Terenul Fanilor am azi un invitat special: Ovidiu Blag. Ovidiu este unul dintre cei mai valoroși ziariști sportivi – și nu numai – din Ardeal, blogul lui, pe care îl puteți vizita AICI, fiind o adevărată sursă de informare și de relaxare pentru clujeni și nu doar pentru ei.

Un foarte bun specialist și cunocător al fenomenului, Ovidiu mi-a trimis în această dimineață câteva gânduri legate de eșecul Simonei Halep. Gânduri pe care el le-a postat deja pe blogul lui – AICI aveți link către articol -, dar pe care le public și eu cu mare bucurie și nu doar pentru că gândurile noastre coincid acum, după ce am asistat la cea mai dureroasă înfrângere a Simonei de când a urcat pe culmile tenisului mondial. Vă invit deci să citiți textul. Nu e foarte lung – lucrurile importante nu au nevoie de multe rânduri pentru a fi scrise – dar e foarte real și, sper eu, un exemplu de urmat.

Meciuri de tenis precum cel al Simonei Halep cu această Mirjana Lucic-Baroni s-au mai jucat cu sutele în decursul istoriei acestui sport. De data aceasta s-a întîmplat ca o româncă să fie cotată drept favorită incontestabilă iar adversara ei să aibă șanse infime (de obicei, cînd vine vorba despre români, lucrurile ne-am obișnuit să se întîmple invers). Înainte să curgă valurile din condeiele mai mult sau mai puțin pricepute într-ale tenisului, poate ar fi bine să ne mai uităm încă o dată la acest loc 2 mondial în tenis pe care îl are acum o jucătoare din România și să-l prețuim la adevărata sa valoare. Croata a cîștigat, și așa cum despre Simona Halep s-au scris milioane de rînduri în legătură cu operația sa de micșorare de sîni pînă să se scrie despre tenisul ei, așa și acum, despre Lucic se va scrie mai puțin în legătură cu bătăile pe care le-a încasat și mai mult despre tenisul pe care îl joacă.

A fost un meci în care croata a avut consistență și în care a accelerat mai mereu, surprinzînd-o pe Halep. Un meci oarecum tipic, între o jucătoare care nu avea nimic de pierdut și una pe care presiunea e constantă în ultima vreme.

S-a întîmplat să cîștige cealalată, nu românca (așa cum ni se pare firesc în ultima vreme), și atît.

Simona Halep merită aplauze la scenă deschisă pentru demnitatea afișată în teren și pentru felul în care a încercat să se agațe de un meci foarte complicat, necedînd nici măcar nervos, ceea ce o ridică pe piedestalul pe care a dovedit că nu se află întîmplător.

3 thoughts on “TERENUL FANILOR, la serviciu Ovidiu: Poate vor înțelege și “specialiștii” cât de important e locul Simonei în lume

  1. Domnule specialist, nu ma intereseaza ca Simona a pierdut in fata unei jucatoare cu 10 ani mai in varsta, nici ca aceasta nu mai jucase tenis timp de 6 (intre 2003 si 2009…), pe mine m-a durut FELUL in care Simona a fost infranta !! Simona va avea probleme intotdeauna in fata jucatoarelor de forta atata timp cat ca continua sa nu-si faca jocul la serviciu si sa returneze la 2 metri de fileu !! In rest, puteti fi dumneavoastra specialistul specialistilor, nu-i puteti da Simonei jocul la fileu, slice-ul de rever sau scurta; ea nu are acest talent, la ea este vorba de munca iar pana cand nu va antrena aceste lovituri o vad in top 10 maxim… Oricum, ramane de vazut care va fi clasamentul ei dupa US Open 2015

  2. Nicio jucatoare aproape din circuitul feminin, de la top, nu are in arsenal slice sau scurte redutabile, pentru ca cele care castiga se bazeaza pe forta exclusiv. Simona intr-adevar, nu are un joc atat de variat, pentru ca al ei se bazeaza pe lovituri sigure, precum la Djoko de la baieti, un joc mai variat ar ajuta-o in anumite momente- meciurile cu Sharapova- dar in acelasi timp, acel tip de executii tin foarte mult de indemanare si feel in capul rachetei, elemente pe care ori le ai ori nu le ai..

Leave a Reply

Top