SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Adrian Ungur > Andrei Pavel: «Avem fiţuici cu jocul suedezilor»

Andrei Pavel: «Avem fiţuici cu jocul suedezilor»

Echipa Romaniei (foto: David Muntean)


Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, a mărturisit să are toate temele făcute pentru meciul cu Suedia, care va începe mâine la Arenele BNR.

“Sper ca Adi să aducă primul punct, iar apoi Marius să intre la 1-0 mult mai relaxat. Oricum, trebuie să stăm foarte concentraţi. La Cupa Davis tragerea la sorţi este tot timpul simplă, dar mie îmi convine cum au picat amândoi. Am apucat să îi studiez pe suedezi şi ne-am făcut anumite fiţuici. Asta o vom discuta cu jucătorii. Nu pot să spun acum secretele. Sper ca tribunele să fie pline, chiar dacă meciurile încep la 11.30″, a explicat azi Andrei Pavel.

AICI vedeţi ordinea meciurilor din partida România – Suedia, din Cupa Davis.

La rândul său, Horia Tecău a spus că speră ca această echipă a României să joace în această formulă încă mulţi ani. “Cred că e cea mai bună echipă pe care o putem afişa. Cred că va rămâne în următorii ani. Sper să creştem împreună şi să căpătăm mai multă experienţă şi în meciurile de simplu, ma refer la Marius şi Adrian. Sper ca în următorii ani să avem pretenţii mai mari. Venim după un sezon lung pe ciment, dar suntem profesionişti şi facem această schimbare de câteva ori pe an. Timpul a fost suficient pentru a ne acomoda cu suprafaţa de joc şi cu diferenţa de fus orar. Simt o presiune mereu, dar pentru că îmi doresc foarte mult să câştig punctul meu de dublu. De fiecare dată când joc în Cupa Davis acasă îmi face plăcere să joc pe acest teren central şi este un pic de presiune tot timpul. Din experienţa ultimilor ani, am învăţat cum să gestionez în avantajul meu”, a mai spus Tecău. El s-a referit şi la meciul de dublu: “Încercăm să câştigăm. Nu contează cât de mult ne va lua, dar ne dorim să câştigăm în două zile. Meciurile nu sunt aşa uşoare cum par şi suedezii vor juca bine. Avem un dublu puternic, cred că împreună cu Florin suntem o echipă mai puternică decât suedezii şi ne dorim să folosim aceste avantaje“, a explicat Tecău.

AICI puteţi vedea o fotogalerie cu jucătorii noştri la tragerea la sorţi a meciurilor.

Florin Mergea, cel care a revenit la echipa naţională, a precizat că meciul de sâmbătă va fi primul pentru el pe Arena Centrală în Cupa Davis. “Emoţii sunt mereu, dar avem destulă experienţă pentru a fi pregătiţi la ora meciului. Este primul meci al nostru împreună aici, la Arenele BNR, sunt puţine emoţii, dar cred că totul va fi ok sâmbătă şi vom fi pregătiţi“, a spus Mergea.

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close