SUNTETI AICI
ACASA > EXCLUSIV > Florin Mergea a schimbat partenerul de dublu: “Voi juca alături de Dominic Inglot până la finalul anului”

Florin Mergea a schimbat partenerul de dublu: “Voi juca alături de Dominic Inglot până la finalul anului”

Florin Mergea


Florin Mergea începe azi o nouă etapă în cariera lui. Va juca, începând de la turneul de la Metz, care începe azi, alături de un nou partener: britanicul Dominic Inglot, locul 38 mondial la dublu.

Am vorbit cu Florin și acesta mi-a confirmat că până la finalul sezonului va juca alături de britanic: ”Am decis să jucăm împreună până la finalul anului. Vom vedea cum merge, dar eu am încredere că va fi totul foarte bine, pentru că ne înțelegem foarte bine și în afara terenului, iar asta e foarte important la o pereche de dublu. El tocmai rupsese parteneriatul cu filipinezul Treat Huey, și am decis să facem pereche. Sunt sigur că va fi totul foarte bine, pentru că ne completăm foarte bine”, a declarat, în exclusivitate pentru Doartenis.ro, Florin Mergea.

În ceea ce privește motivele despărțirii de Marin Draganja, cu care a început parteneriatul înainte de Roland Garros și cu care se calificase în semifinale la turneul parizian, Florin nu a intrat în multe detalii, mărginindu-se să spună că ”Așa e mai bine pentru toată lumea”.

În vârstă de 28 de ani, Dominic Inglot a făcut pereche în ultimii doi ani cu filipinezul Treat Huey, alături de care a cucerit 3 titluri ATP: în 2012 la Washington, în 2013 la Basel și anul acesta la Eastbourne. Cei doi au mai jucat alte cinci finale ATP. Inglot, care are 1,96 m înălțime, este recunoscut în circuit pentru serviciul lui extrem de puternic, ceea ce, combinat cu calitățile lui Florin, nu poate duce decât la ceva foarte bun pentru ei. Acum, Inglot este pe locul 38 în lume, dar cea mai bună poziție ocupată a fost 18, la 12 mai anul acesta. Florin Mergea, care este pe locul 29 în clasamentul mondial de dublu, a cucerit două titluri anul acesta, la Hamburg și la Vina del Mar, având trei în carieră.

Primul turneu la care cei doi participă în noua formulă este cel de la Metz, acolo unde ei sunt cap de serie 2. Ei vor juca în primul tur contra perechii franceze Marc Giquel/ Pierre-Hugues Herbert.

Dominic Inglot

3 thoughts on “Florin Mergea a schimbat partenerul de dublu: “Voi juca alături de Dominic Inglot până la finalul anului”

    1. nu, marin e bine, de altfel joaca si el la Metz, cu alt partener. Au fost altele motivele, exista o anumita incompatibilitate intre ei in afara terenului, nu stiu daca acesta e cuvantul potrivit, pentru ca nu s-au certat sau ceva de genul acesta.
      Florin a profitat ca Inglot a ramas fara partener, de fapt chiar Inglot l-a intrebat daca nu stie pe cineva liber pentru finalul sezonului, si asa i-a venit ideea. Ei doi se inteleg foarte bine, desi erau rivali in circuit. Eu cred ca e o miscare foarte buna pentru Florin.

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close