SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Cupa Davis > Marius Copil, după victoria din Cupa Davis: «Nu am simţit presiune pe umeri»

Marius Copil, după victoria din Cupa Davis: «Nu am simţit presiune pe umeri»

Marius Copil tenis

Marius Copil (Foto: david Muntean)


Marius Copil a fost foarte volubil după victoria cu Elias Ymer, de care aţi putut citi AICI.

El a declarat că odată cu schimbarea antrenorului – acum se pregăteşte cu un român stabilit în Germania,  Mircea Parr – şi-aschimbat şi stilul de joc, iar asta îi va aduce cu siguranţă un salt în clasamentul mondial. “Acum o lună mi-am schimbat jocul, aşa am început cu antrenorul Mircea Parr. El m-a ajutat foarte mult, insistă foarte mult să merg în faţă. Tot timpul stă şi mă bate la cap. Sper să facem treabă bună în continuare şi să fiu din ce în ce mai agresiv. Am încercat să joc serviciu-voleu de acum şase-şapte ani, când ştiam că nu am nici o şansă din spatele terenului. Atunci nu am avut încrederea necesară să merg tot timpul la fileu şi să risc mai mult. Am ajuns la o vârstă la care am stagnat mult, tot în jurul locurilor 150-170. Ştiu că locul meu nu este aici, dar jucând jocul care nu mă favoriza pe mine nu am putut să fac pasul următor. Acum sper să rămân sănătos şi să pot juca aşa în continuare şi sper să vină şi rezultatele”, a spus Copil la conferinţa de presă de după meci.

Una dintre principalele schimbări aduse jocului şi mentalităţii românului a fost că şi-a schimbat felul de a servi. “La serviciu, am schimbat doar viteza. Eu lansez mingea la fel ca să nu se vadă unde servesc. Eu decid unde servesc când bat mingea şi fac în aşa fel încât să nu vadă adversarul, să plece dinainte. Am mai redus din viteză, pentru că la început, când aveam 18-19 ani, eram disperat să văd cât dau şi asta nu ajută la nimic. Lucrez cam 45 de minute în fiecare zi la serviciu şi asta îmi dă încredere că am un serviciu doi bun şi adversarul nu poate pune presiune pe mine”, a explicat Copil.

Intrat pe teren la 0-1, Copil a dat dovadă de maturitate: “Nu am avut nicio presiune, am intrat foarte motivat, am zis că dau totul pe teren şi vreau să aduc un punct României. Totuşi, este un sport individual, chiar dacă se joacă pe echipe. Andrei m-a ajutat cu nişte sfaturi, dar eu îl ştiam pe băiatul ăsta, ştiam cum joacă şi mă bucur că am câştigat în trei seturi. Sunt sigur de ceea ce fac pe teren şi am şanse să îl bat pe Lindell, duminică”, a mai spus Copil.

Sâmbătă, de la ora 13.00, va avea loc partida de dublu, unde îi puteţi încuraja pe Horia Tecău şi Florin Mergea. Înaintea acestui meci, Victor Hănescu va fi premiat pentru întreaga activitate în Cupa Davis. De asemenea, de la ora 12.00, Hănescu va avea o sesiune de autografe.

Duminică, în ultima zi, se dispută ultimele două meciuri de simplu:  Adrian Ungur îl va întâlni pe Elias Ymer, de la ora 11.30, iar Marius Copil va juca împotriva lui Christian Lindell.

Leave a Reply

Top