TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: Simona Halep pierde pe mâna proprie la Wuhan

Simona Halep la US Open


În Terenul Fanilor revine Florin Ghidirmic, care face, în stilul său, o analiză a meciului pierdut de Simona Halep în turul secund la Wuhan.

Din mijlocul lui iulie, de la finala de la Bucuresti, Simona a jucat 8 meciuri si a pierdut de 4 ori. Desigur ca pe hard este greu sa joci cu adversare care lovesc mingea cu multa forta (Sharapova, Lucic-Baroni si astazi Muguruza), dar nenumaratele greseli care au aparut in jocul ei nu sunt rodul pozitiei gresite la lovitura ci lipsei de concentrare, al neincrederii in loviturile ei, al stupoarei ca adversara indrazneste sa o atace, fapte care in mod surprinzator au aparut de un timp. Nu stiu cat de benefice sunt pauzele atat de lungi din circuit, mai ales daca nu esti fortata sa le faci, cert este ca si astazi dupa un set bun, dar in care spaniola a gresit mult, a venit acea inconsistenta in joc in care mingile valoroase au alternat cu greseli nefortate, care au erodat si asa lipsa de regularitate.

Garbine Muguruza aflata intr-un permanent progres, jucand non stop si simplu si dublu este in mana, antrenorul i-a si spus dupa primul set ca poate reveni si apoi castiga, ceea ce inseamna ca Simona nu mai sperie si este chiar vanata. Este o perioada dificila peste care nu e usor sa treci si daca la Beijing si poate la Moscova lucrurile nu merg bine, Fissette este in mare pericol, ca sa nu spun ca nici participarea la Turneul Campioanelor nu pare a fi un festin. Nu sunt pesimist de felul meu, dar chiar am anticipat ca meciul de astazi va fi greu, tocmai pentru ca lipsa continuitatii era un handicap mare, iar adversara redutabila.

Primul set nu a prea avut istoric, dar a fost inselator, fiindca Muguruza nu a jucat de 2-6 ci doar ca Simona a reusit mereu sa faca punctele importante. De altfel si statistica a aratat acest lucru, diferentele dintre jucatoare fiind mici. In setul doi, bine sfatuita, Muguruza ia jocul pe cont propriu, este mai relaxata, face 4-0 si chiar daca Simo reduce la 2-4 si are minge de 3-4, setul se incheie la fel ca primul, cu 6-2, dar invers.

In decisiv Simona incepe din nou greoi, pare grabita, evident nervoasa, surprinsa de lungimea si forta retururilor mai ales, dar nici in raliuri nu reuseste sa se impuna, lovind mai scurt si e condusa cu un break, 1-2. Ea face mari eforturi pentru a se apara de mingile foarte puternice ale adversarei dar i se ofera vreo 3 cadouri (auturi adverse) si face rebreak-ul, si chiar conduce cu 3-2.

Dupa 3-3 Simona nu reuseste sa-si mai faca serviciul cedandu-l de doua ori, pe fondul insatisfactiei dar mai ales al unor serviciii care daca in primul set au functionat, incet-incet au fost o piatra de moara care a atarnat prea greu. Retururile spaniolei au fost eficiente si demoralizatoare, iar sereviciile acesteia aproape imposibil de returnat in mod solid si 3-6.

Din pacate Simona are o alta saptamana de pauza…

About Andrei Constantinescu