Florin Mergea s-a calificat în sferturile de dublu la Shanghai! Horia Tecău, eliminat

Florin Mergea

Florin Mergea s-a calificat în sferturile de finală ale Mastersului de la Shanghai, acolo unde face pereche în premieră cu indianul Rohan Bopanna. Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au fost eliminaţi în turul secund, aceasta fiind prima lor înfrângere după două săptămâni, timp în care au cucerit titlurile la Shenzen şi Beijing.

În turul secund al Mastersului de la Shanghai, Florin Mergea şi Rohan Bopanna au învins, cu scorul de 2-6, 6-3, 11-9, după o oră şi opt minute, perechea Vasek Pospisil/Jack Sock (Canada/SUA), cap de serie numărul 7. Următorii  adversari ai cuplului Mergea/ Bopanna vor fi învingătorii din meciul dintre Santiago Giraldo/  Scott Lipsky – Ivan Dodig/ Marcelo Melo, cap de serie numărul 4.



Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au fost învinşi în optimile de perechea columbiană Juan Sebastian Cabal/ Robert Farah, scor 1-6, 7-6 (5), 10-5.

Andrei Constantinescu

View Comments

  • Ce victorie pentru Florin, au revenit de la 7-9 in kings tie break sa castige cu 11-9. Stii ceva mai multe de colaborarea asta cu Rohan? E doar ceva conjunctural doar ca am vazut ca aici Qureshi partenerul de anul asta al indianului joaca cu Chardy? Chiar a ajuns un nume de luat in seama competitia de dublu Florin daca a ajuns sa faca pereche cu jucatori de talia lui Bopanna care chiar daca nu are un turneu de Grand Slam in palmares e unul din cei mai buni jucatori de dublu din ultimii ani.

    • e ceva conjunctural, s-a accidentat Inglot si nu poate juca urmatoarele doua turnee. Asa ca la Shanghai joaca alaturi de Bopanna si la Viena va juca iar cu Draganja. Apoi revine la Inglot. Desi, un rezultat bun alaturi de Bopanna la Shanghai... Cine stie ce ne poate aduce anul viitor :) .
      Sa stii ca si eu m-am bucurat sa vad ca Flroin a ajuns sa joace cu Bopanna, caci inseamna ca ei il apreciaza la adevarata valoare pe Mergea. Si el chiar e foarte valoros, si nu spun asta pentru ca sunt un sustinator declarat al lui inca din vremea junioratului.

    • păi e şi foarte bun Florin. la meciul cu suedia a fost literalmente strălucitor d.p.d.v.. tehnic. şi foarte solid psihic. n-a avut problemele invocate des cu "presiunea publicului de acasă". cu un partener bun, complementar şi constant la anul ar trebui să fie în primii 8.
      cât despre horia, ei vin totuşi după 2 turnee legate câştigate. şi au pierdut la limită. cum o să prindă probabil londra să sperăm că fac treabă acolo.
      ce tare ar fi ca la anul să-i avem amândoi la "masters"!

  • Uite cum se "pierd" 250 puncte in clasament prin rezultatul asta. Cred ca e ceva in plus fata de forma de moment la Masters-uri si Grand Slam-uri pt Horia si Rojer din pacate. Asta nu-mi place :( 4 x 0 pct + 2 x 90 pct. :/

    Bravo lui Florin, care la primul Masters din cariera, ajunge in sferturi, salvand 2 meci de meci. :)

Recent Posts

Programul turneelor de Grand Slam din 2024 și lista favoriților

Pauza competițională din tenis se apropie de final, iar 2024 începe în forță. Începând cu…

5 months ago

Sorana Cîrstea, în semifinale la Miami. Când are loc meciul

Sorana Cîrstea scrie istorie la Miami, acolo unde a reușit să se califice în premieră…

1 year ago

Când începe Roland Garros 2023 și cum arată topul favoriților

Roland Garros 2023 va avea loc între 22 mai și 11 iunie, iar interesul pentru…

1 year ago

De ce sunt iubitorii de tenis unii dintre cei mai dedicați fani de sport în prezent?

Tenisul, popularul și îndelungatul proiectat și perfecționat în Anglia în anii 1870 ca descendentul al…

1 year ago

Rafael Nadal, o carieră de invidiat: cifrele tenismenului spaniol

Rafael Nadal este considerat unul dintre cei mai buni jucători de tenis din istorie, iar…

1 year ago

Cum am ajuns să prind o cotă de 1.159,7 cu 12 meciuri la Superbet, majoritatea de la US Open

După un an și ceva, în sfârșit, a venit și momentul în care pot să spun…

2 years ago