SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Ion Țiriac: „Simona Halep nu are nevoie de sfaturi. Un sportiv de talia ei știe exact ce face”

Ion Țiriac: „Simona Halep nu are nevoie de sfaturi. Un sportiv de talia ei știe exact ce face”

ion tiriac simona halep tenis

ion tiriac simona halep tenis
Ion Tiriac la Balul Natatiei Romanesti (foto: Dorin Constanda)

Ion Țiriac este unul dintre cei mai respectați specialiști din lumea tenisului. Evident că orice întâlnire cu fostul jucător este un nou prilej de a mai afla ceva despre Simona Halep. Așa s-a întâmplat și miercuri seară, când Ion Țiriac a fost prezent la Balul Natației Românești, o licitație caritabilă pentru strângerea de fonduri în vederea ajutorării acestui sport.

Întrebat ce părere are de decizia Simonei Halep de a se despărți de antrenor, Ion Țiriac a declarat: ”Voi nu înțelegeți un lucru. Sportul e o industrie. E o industrie nu de miliarde, ci de trilioane de dolari. S-a terminat cu principiile lui Coubertin. Contractul Simonei cu antrenorul s-a terminat. Au hotărât să se ducă fiecare pe partea lui și asta a fost. Așa se petrec lucrurile. Simona e o fată care știe de vrea. Simona nu are nevoie de sfaturi. Un sportiv de talia asta știe exact ce face. Antrenorul de valoare este acela care știe ce vrea jucătorul mâine. Nu ce are nevoie azi, ci mâine. Nu e un bun antrenor cel care vine în timpul meciului și îți spune fă aia, fă ailaltă, cu acela care îți spune înainte ce o să se întâmple și te pregătește. Pentru Simona acum e foarte greu să știe ce se întâmplă cu ea. Să vă dau un exemplu: eu am mai fost o singură dată aici, în sala de marmură de la Cercul Militar Național. În 1972, la tragerea la sorți a meciurilor din Cupa Davis. Era atunci așa o nebunie că de la Aviatorilor până aici erau pe străzi aproape un milion de oameni. Străduța asta pe care se intră era apărată de campioane puse de-a curmezișul, ca să nu intre lumea peste noi să ne atingă sau să ne încurajeze. Chiar și așa, lumea vroia să împingă campioanele. Așa o nebunie era, de a trebuit să ieșim la un geam să facem cu mâna, ca Ceaușescu pentru a mai potoli mulțimea. Ei bine, după toate sporturile de echipă care s-au cam terminat, Simona e acum sportvul cu cea  mai mare identitate cu poporul de la acea finală de Cupa Davis încoace. Așa că vă imaginați ce presiune e pe umerii ei…”, a mai spus Țiriac.

CITEȘTE ȘI:  WTA Roma: Simona Halep, după eliminare: ”Nu este o mare dramă că am pierdut”

Omul de afaceri a mai dat și un exemplu din ”curtea proprie” legat de ce înseamnă Simona Halep pentru copiii din ziua de azi. ”Eu la mine la Stejarii am 60 de copii care joacă tenis. Toți de maximum 5-6 ani, fete și băieți. Am o fetiță de 4 ani care lovește mingea extraordinar și despre care vă dau scris că dacă se antrenează zilnic de la vârsta asta 3-4 ore, merge la grădiniță 3-4 ore, și tot așa, la 16 ani e între primele 10 din lume. Și știți că eu nu greșesc la astfel de lucruri. Ei bine, când am întrebat-o ce vrea ea de la tenis, ea mi-a răspuns: domnul Țiriac, eu vreau să lovesc ca Simona. Ei bine, asta înseamnă Simona. Se uită la ea sute de mii de oameni. Când ajungi la un asemenea nivel, e foarte bine să nu o dai pe de-alături.”, a mai spus Țiriac.Tenis Axyall

2 thoughts on “Ion Țiriac: „Simona Halep nu are nevoie de sfaturi. Un sportiv de talia ei știe exact ce face”

Leave a Reply

Top