SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Simona Halep vrea să se retragă peste 7 ani

Simona Halep vrea să se retragă peste 7 ani

Simona Halep, în studioul emisiunii Dupa 20 de ani, de la ProTV

Simona Halep, în studioul emisiunii Dupa 20 de ani, de la ProTV
Simona Halep, în studioul emisiunii Dupa 20 de ani, de la ProTV

A treia tenismenă a lumii, Simona Halep, a vorbit deschis ieri, în emisiunea „După 20 de ani”, de la ProTV, despre planurile sale în viaţă şi în carieră, despre momentul retragerii sau despre familie. Iată cele mai importante răspunsuri date de Simona.

AICI citiţi cum a povestit Simona Halep că l-a anunţat pe Wim Fissette de încheierea colaborării.

Despre sezonul 2015: „O să fie un an foarte greu, am multe puncte de apărat, încerc să iau totul de la capăt, încerc să-mi pun un obiectiv să joc pentru ceva, motivaţia rămâne foarte sus. Trebuie să-mi pun un obiectiv şi am decis să fie tot participarea la turneul de la Singapore. Lupta începe de la începutul anului până în octombrie. A fost prima mea participare, mi-am dorit foarte mult să câştig câteva meciuri acolo. Am dat totul, m-am bucurat de fiecare meci şi am ajuns în finală”

Despre ocuparea numărului 1 în lume: „Obiectivul meu nu este să ajung numărul 1 mondial azi, mâine, poimâine, ci să câştig turnee, visul meu este să câştig un Grand Slam, nu se ştie dacă se va întâmpla. Depinde de multe lucruri, de norocul la tragerea la sorţi, trebuie să fii pozitiv două săptămâni, sunt foarte multe chestii, este multă muncă la un Grand Slam”.

Despre victoria cu Serena Williams: „Şi pentru mine a fost un meci faimos, aşteptam cu nerăbdare să câştig contra lor. Îmi doream să bat una dintre surori. Am jucat relaxată şi am intrat cu încredere că pot să câştig. Am fost relaxată nu am avut emoţii, ea e numărul 1 mondial, mereu m-a bătut. Am intrat, am mers ghem cu ghem, ea nu mă prea mă ştia, cred că asta a făcut diferenţa. Cred că nu a fost ziua ei cea mai bună. A fost o bucurie foarte mare, o realizare, mi-am dorit foarte mult să o înving. M-am consumat foarte mult emoţional, am adormit greu seara. În al doilea meci a lovit foarte puternic, este o forţă, este foarte puternică. Când ea câştiga Grand Slam, eu doar mă jucam cu racheta. Finala am pierdut-o înainte să intru pe teren, eram foarte nervoasă, tremuram de emoţii, mi-am făcut nişte gânduri care nu erau pozitive, dar am şi obosit, în setul doi eram obosită. La final, eram fericită că totul s-a încheiat cu bine, că sunt cu un trofeu mai mic în mână”.

Despre meciul cu Ana Ivanovic, de la Turneul Campioanelor: „Mi-am dorit să câştig cu Ivanovic, mereu doresc să lupt pentru fiecare punct, nu m-am gândit o secundă să pierd ca să o elimin pe Serena, eu aşa am învăţată, aşa am fost educată şi nimeni nu o să mă schimbe. Pe teren mă schimb total, mă transform într-o persoană foarte hotărâtă, care ştie foarte bine ce are de făcut. În tenis este vorba de fracţiune de secundă atunci când ai mingea. Întotdeauna am responsabilitate totală când intru în teren”.

Despre ritualul de dinaintea meciurilor: Înainte de meci nu sunt niciodată singură, stau cu echipa. De fiecare dată am emoţii, fără ele nu cred că aş avea acest spirit de luptătoare. Încerc să zâmbesc, să glumesc cu cei din jurul meu. Ascult des muzică. Înainte de turneul de la Madrid ascultam «M-am îndrăgostit lulea», melodia lui Marcel Pavel. Dacă nu o ascultam, simţeam că nu îmi este bine”.

Despre îmbunătăţirea serviciului: „Am lucrat foarte mult la serviciu. Am primit foarte multe critici, de la mai multe persoane – oameni din tenis, dar şi fani. Mi s-a spus că nu servesc bine şi asta m-a făcut să mă pregătesc foarte mult. Mi-am îmbunătăţit toate loviturile, deplasarea. Încerc să joc ceea ce îmi permite corpul, încerc să pun în evidenţă calităţile mele – am viteză de reacţie şi anticipaţie, anticipez bine, încerc să fiu mai agresivă, să intru bine în teren şi să lovesc bine. Am progresat mult în toate capitolele jocului şi cred că mentalul mă ţine unde sunt acum. Cred că pot ajunge la un nivel şi mai înalt în tenis“.

Despre retragerea din activitate: „Sunt un om normal cu bun simţ, mama mi-a spus mereu să am bun simţ. Cred că mama vrea pentru mine o căsnicie frumoasă şi să am copii. Nu simt nici un fel de presiune, îmi spune că am viaţa mea. Sunt nerăbdătoare să-mi fac familie, să am copii, îi ador, dar mai am de jucat tenis. Sunt încă mică, tânără, mai vreau să mai stau câţiva ani cu tenisul şi apoi să-mi fac famlie. Îmi propun să stau în tenis până la maximum 30 de ani, adică undeva pe la 28”. (acum are 23 de ani).

Despre pasiunile ei: N-am aşa pasiuni foarte mari, mă duc la bazinul de înot, îmi place la film, să mă plimb prin parc, să citesc cărţi de psihologie, nu romane sau ceva de dragoste. Conduc, este o pasiune. Conduc când vin acasă. Sunt unele turnee care ne oferă maşini şi conduc acolo. Mi-e frică de viteză, am grijă la viaţa mea, preţuiesc viaţa. Traficul din Bucureşti mă oboseşte, dar trebuie să accept, este pentru toată lumea la fel, nu doar pentru mine”.

Despre căsătorie şi rochia de mireasă: Sper ca atunci când voi avea familie să reuşesc să dorm mai mult de 7-7.30… să ies cu copiii în parc, să mă duc să mânânc în oraş, să mă joc cu ei prin curte. Vreau să-i ţin cât mai departe de calculator, vreau să-i învăţ cu sport şi veselie. Eu las treburile să vină de la sine, când va fi momentul, mă decid să mă căsătoresc, vreau să am rochie de mireasă mare şi foarte lungă. Mi-aş dori să am 5-7 cm mai mult”.

Despre România: „Mă simt bine aici, prefer să stau acasă, aici îmi regăsesc energia şi feeling-ul bun că pot să merg mai departe. Nu am stilul să ies cu steagul pe teren, transmit altfel plăcerea şi bucuria de a fi român. Foarte mulţi români au venit să mă susţină la Dubai şi Doha şi în toată Europa şi am fost impresionată”.

Despre tenisul şi sacrificiile presupuse de practicarea lui: „Dacă începi la 10-11 ani, mi se pare târziu, eu am început la 4 ani jumate, nu e foarte bine nici aşa. În clasa I, la 7 ani, trebuie să te antrenezi un an şi jumătate. Este un sport foarte scump, trebuie să faci multe sacrificii. Cred că pe la 14-15 ani te decizi dacă vrei performanţă sau de plăcere. Eu la 14 ani am decis. Îmi plăcea foarte mult, mă duceam singură, uneori cu taxiul, pentru că tata nu se trezea la 7 să mă ducă la tenis. Este o viaţă grea, un sport greu, dar îţi aduce multe bucurii. Este greu să suporţi financiar deplasările, acum m-a ajutat Dumnezeu să-mi pot lua prietenii şi familia cu mine”.

(P) Lichidările de stoc vin și cu reduceri de 80% la Emag. Intrați AICI și vă veți convinge.



Tenis Axyall

Leave a Reply

Top