SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Wim Fissette despre Simona Halep: Îi va fi greu să lucreze mai mult de un an cu un antrenor

Wim Fissette despre Simona Halep: Îi va fi greu să lucreze mai mult de un an cu un antrenor

Wim Fissette si Simona Halep

Wim Fissette si Simona Halep
Wim Fissette si Simona Halep

Într-un interviu acordat pentru tennisnow.com, belgianul Wim Fissette a vorbit despre fosta lui elevă, Simona Halep, dar şi despre planurile sale. Iată, pe scurt, câteva dintre declaraţiile date de Fissette.

Nu am simţit frustrare la final. Ca antrenor primeşti contracte pe şase sau 12 luni. La început am avut un contract până după Roland Garros, care a fost prelungit până după Singapore. Nu ştii niciodată când se va încheia contractul, aşa că am încercat să dau totul până la final. Simona a luat decizia asta pentru că se simte confortabil numai cu români în echipa sa. Este o fată care are nevoie de multă variaţie. De aceea, de exemplu, la fiecare turneu era însoţită de unii membri ai familiei, pentru a o «întreţine».În unele săptămâni era însoţită de mama ei, în altele de frate, în altele de prieteni de familie … astfel încât să nu se plictisească. Îi place să aibă oameni în jurul ei şi are nevoie de asta. Cred că îi va fi greu să lucreze mai mult de un an cu un antrenor, pentru că are nevoie de schimbare, de variaţie. Un alt mod de a gândi, un alt mod de a lucra“, a spus Fissette.

Referindu-se la relaţia profesională avută cu Simona, Fissette spune că nu tot timpul a fost totul numai lapte şi miere. “Nu am vorbit cu Simona despre foştii ei antrenori. Eu am încercat să îmi fac datoria cât mai bine posibil. Pentru Simona era o experienţă complet nouă, pentru că ea lucrase numai cu români. Cu siguranţă nu a fost tot timpul o relaţie uşoară între jucător şi antrenor. Petreci mult timp împreună, iar cel mai important e ca jucătorul să se simtă confortabil în afara terenului. De exemplu, este mult mai uşor când vorbeşti în limba maternă“, a adăugat Fissette.

Referindu-se la cea mai mare realizare a colaborării dintre el şi Halep, Fissette a spus: “De departe cel mai mândru sunt de finala de la Roland Garros. Când am început să lucrăm după Australian Open, Simona mi-a spus că îi era foarte greu să îşi stăpânească emoţiile în timpul unui Grand Slam, iar după ce a ajuns în sferturile de finală de la Australian Open, nu şi le-a mai putut controla. Scopul meu a fost să o fac o jucătoare mai bună şi în mod special să joace cel mai bun tenis al său în cele mai importante momente. Când a venit la Paris era considerată un outsider la titlu şi a simţit presiune pentru prima dată. Cu fiecare meci pe care îl câştiga, presiunea devenea mai mare. Dar ea a fost capabilă să-şi controleze emoţiile şi să joace cel mai bun tenis, de la prima minge a turneului până la ultima din finală“, a mai spus Fissette.2 thoughts on “Wim Fissette despre Simona Halep: Îi va fi greu să lucreze mai mult de un an cu un antrenor

Leave a Reply

Top