SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: Superlativele Simonei

TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: Superlativele Simonei

Simona Halep singapore Turneul Campioanelor

Simona Halep singapore Turneul Campioanelor
Simona Halep dupa calificarea in finala Turneului Campioanelor

Dacă tot se termină anul, e un moment potrivit pentru ca în Terenul Fanior să treacă la joc Florin Ghidirmic, care face o trecere în revistă a superlativelor Simonei Halep. Fără prea multe cuvinte, vă invit să citiți articolul lui Florin.

”Suntem fericiti sa avem o campioana de o valoare exceptionala, care la doar 23 de ani a cunoscut deja cele mai frumoase onoruri din partea fanilor, a specialistilor, si chiar a adversarelor. Trecerea sa prin viata de tenismena este abea la inceput de drum si macar vreo 7-8 ani vom fi daruiti cu victorii minunate. E in firea lucrurilor ca rezultatele de mare valoare sa vina si poate ca apoi se vor repeta si va scrie istorie alaturi de ilustrii predecesori. Simona a reusit in timp foarte scurt, doar un an si jumatate, sa se ridice pe culmi si este foarte aproape de a atinge maximul. Imediat ce a reusit si o victorie la “monstrul sacru” al tenisului feminin, usa catre varf s-a deschis definitiv. Personal sunt sigur ca este doar o chestiune de timp, ca dupa 40 de ani sa avem o lidera mondiala asa cum a fost deschizatorul de drum al baietilor, Ilie Nastase.

Acumularile de anul acesta, finala la Roland Garros, semifinala de la Wimbledon, sfertul de la Melbourne si finala la Singapore, fac sa paleasca trofeele castigate la Doha si Bucuresti, desi ii sunt foarte dragi, anuntand un viitor apropiat excelent. Doar propria sanatate ar mai fi o adversara, ca sa o impiedece sa nu-si atinga telul: o victorie la un Grand Slam, o prima victorie completez eu…

Zecile de meciuri castigate, dar mai ales maniera in care le-a obtinut au facut sa curga valuri de tonere, laudele s-au inmultit sistematic, a inceput sa fie studiata, caracterizata ca un fenomen si anuntand a avea un viitor minunat.

In site-ul Sport360.com ilustrul campion Mats Vilander pe care-l cred in totalitate fiindca a fost un jucator exceptional, a facut aprecieri de inalta responsabilitate. Mats nu se joaca nici cu vorbele si nici cu exclamatiile de uimire cand vede un jucator, asa ca inca odata spun ca ce a declarat el are mare valoare. El afirma ca “Simona este replica feminina a lui Djokovic, fiind capabila de lovituri si raliuri impresionante. A mai spus ca Simona va creste inca mai mult in incredere si in viitorul apropiat va fi de neoprit, imbatabila. Fiindca se misca foarte bine, ca sarbul, ea poate progresa in jocul de pe linia de fund, si este solida de pe ambele parti.

Nimic mai adevarat ca Simona a dat dovada de atatea ori de inteligenta in joc, fizicul i se va intari, limbajul corpului e mereu tonic, si nimic nu o va opri ca sa fie urmatorul nr.1 mondial”.

Martina Higis dauga si ea ca o considera pe Simo urmasa ei, care la randul ei fara a avea un fizic impresionant a fost lidera mondiala.

Simona a fost declarata ca fiind cea mai buna tanara jucatoare din WTA, si daca ne uitam la datele de nastere, doar Bouchard e mai tanara dintre primele 25 de jucatoare. Sa nu uitam deasemenea ca fanii au desemnat-o pe Simona ca jucatoarea anului si inca la mare distanta de Serena Williams, dar WTA-ul si-a permis sa schimbe locurile lor pentru ca americanca a castigat turnee de mare slem si este 1 mondial pe intregul acest an.

Din punct de vedere tehnic, statisticile o arata pe Simona de 6 ori in primele 10 jucatoare, si ne bucura ca la numarul de break-uri realizate este a doua in lume (Monica Niculescu e prima!), a treia dupa Monica si SaraErrani la puncte castigate pe primul serviciu si de doua ori locul 5 la puncte castigate cu al doilea serviciu si la mingi de break facute. Simona are resurse sa mai creasca exact acolo unde este nevoie, la servicii si poate la inspiratie zic eu, pentru a nu incerca contrepied-ul cand adversara e oricum batuta.

Pentru anul care vine Simona isi va face intrarea la Shenzen unde va fi cap de serie nr.1, urmand ca un prim obiectiv ar fi sa se depaseasca la Melbourne. Cu totii sunt de acord ca are capacitatea de a o face, de a castiga un turneu major inca in acest an, iar ea a declarat ca prefera  o mare victorie decat sa devina neaparat numarul 1 mondial. Sa nu o contrazicem, fiindca topul se cucereste cu victorii, cu puncte, cu echilibru si fara patimi…

Craciun fericit Simona! La multi an frumosi si sanatosi! Fie ca noi, care te admiram, sa fim foarte fericiti!Leave a Reply

Top