SUNTETI AICI
ACASA > NIMIC despre tenis > Care este legătura între spectacolul Quidam, pe care Cirque de Soleil îl prezintă la Bucureşti şi tenis

Care este legătura între spectacolul Quidam, pe care Cirque de Soleil îl prezintă la Bucureşti şi tenis

cirque de soleil bucuresti quidam
cirque de soleil bucuresti quidam
Imagine din spectacolul Quidam

Aşa cum v-aţi obinşuit, uneori scriu şi despre altceva decât tenis. Ei bine, astăzi voi face un mic popas în lumea artei. Pentru că peste numai câteva zile, la Bucureşti va face un show aşa cum numai ea ştie, trupa Cirque de Soleil. Care, poate vi se va părea ciudat, are o legătură şi cu tenisul românesc.

Cred că nu mai e român care să nu fi auzit de trupa Cirque de Soleil.  Care are spectacole în Las Vegas – sunt vreo trei locaţii în care se dau show-uri în fiecare seară – dar care pleacă şi în turnee mondiale. Zilele acestea, o parte dintre acrobaţi (45 mai exact) se vor afla în România, la Romexpo, unde vor pune în scenă spectacolul Quidam. Acesta o are în prim-plan pe tânăra Zoé, care se plictiseşte, iar părinţii ei nu fac decât s-o ignore. Viaţa ei îşi pierde orice sens, iar în încercarea de a umple golul din existenţa sa, alunecă într-o lume imaginară, numită lumea Quidam. Acolo întâlneşte tot felul de personaje interesante, iar aventurile decurg firesc, ca într-un basm în care muzica, lumina şi mai ales acrobaţiile se îmbină într-o adevărată feerie.

Ei bine, o să mă întrebaţi ce legătură are acest lucru cu tenisul? Păi are, e adevărat, indirect. Pentru că unul dintre protagoniştii spectacolului e român, Rareş Orzaţă pe numele lui. Celor care li se pare cunoscut numele lui, le spun că Rareş a fost component al echipei masculine a României la Jocurile Olimpice de la Sydney, dar la şi numeroase Campionate Europene sau Mondiale. Coleg de generaţie cu Marius Urzică, Marian Drăgluescu, Dan Potra sau Ioan Suciu. În 2002, Rareş a intrat în trupa Cirque de Soleil, care recrutează doar sportivi cu experienţă pentru show-urile sale incredibile. Pe scena de la Romexpo românul interpretează un rol la frânghii, fiind unul dintre personajele imaginare din lumea Quidam. Iar pentru rol va schimba patru costume! De altfel, tot spectacolul este o adevărată nebunie în culise, căci în timpul celor aproape două ore de show artiştii vor schimba 250 de costume, vor purta 500 de accesorii, 150 de perechi de pantofi, 20 de peruci. Evident, totul a trebuit să fie cărat cumva, iar rezolvarea a venit de la închirierea a 25 de tiruri cu care s-a cărat întreaga recuzită.

Dar, să revenim. Rareş, pe lângă faptul că este unul dintre primii români intraţi în prestigioasa trupă, este şi fratele unui alt fost gimnast român, Bogdan Orzaţă. Care, după retragerea din activitate, a devenit preparator fizic şi a lucrat cu mai multe jucătoare şi mai mulţi jucători de la noi din ţară. Stabilit acum în SUA, el continuă şi acum munca acolo, tot în tenis.

Dacă vreţi să vedeţi un spectacol unic, o puteţi face mergând la una dntre cele şase reprezentaţii programate în Bucureşti: joi, 29 ianuarie şi vineri 30 ianuarie, de la ora 20.00. Sâmbătă, 31 ianuarie şi Duminică, 1 februarie, vor fi programate câte două reprezentaţii, de la orele 16.00 şi 20.00 (sâmbătă) respectiv 13.00 şi 17.00 (duminică). Bilete încă mai puteţi cumpăra de AICI. E un show care merită văzut măcar o dată în viaţă. Şi este şi la ore acceptabile pentru noi, cei care facem nopţi albe datorită (nu din cauza) Australian Open.

Mai jos îl puteţi vedea pe Rareş Orzaţă pe când era gimnast. După cum veţi vedea, era un acrobat senzaţional.

Leave a Reply

Top