SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Australian Open > Simona Halep va rămâne cel puţin pe locul 3 WTA şi după Australian Open

Simona Halep va rămâne cel puţin pe locul 3 WTA şi după Australian Open

simona halep australian open romania

simona halep australian open romania
Simona Halep

Simona Halep şi-a asigurat, odată cu victoria în faţa belgiencei Yanina Wickmayer, nu doar calificarea în sferturile dar finală la Australian Open, dar şi locul 3 încă o bună perioadă de timp.

Cum Petra Kvitova, singura care ar fi putut să o depăşească în clasament,  a fost eliminată în turul 3 la Melbourne, nu depindea decât de Simona să-şi păstreze locul 3 în ierarhia mondială. Iar acest lucru era suficient prin calificarea în sferturile de finală la Australian Open. Lucru care s-a şi întâmplat.

AICI puteţi citi declaratiile date de Simona Halep după calificarea în optimile de finală.

Acum, se pune în discuţie şi o posibilă urcare în clasament, căci, cel puţn până mâine, când va juca Serena Williams, Halep are şansa matematică de a deveni lider mondial. Acest lucru se va întâmpla doar dacă Simona va cuceri titlul, iar Serena va pierde mâine, în optimile de finală, contra ibericei Garbine Muguruza, ceea ce e desulk de greu de crezut.

Totuşi, Simona ar putea ajunge pe locul 2 în clasamentul mondial, pe care l-a ocupat o perioadă anul trecut. Pentru asta, ar trebui fie ca Eugenie Bouchard să o învingă pe Maria Sharapova în sferturile de finală, iar Halep să ajungă în finală. Sau există şi varianta de “luptă dreaptă”, adică Sharapova să fie eliminată de Simona Halep în semifinale şi apoi jucătoarea noastră să cucerească şi trofeul.



Leave a Reply

Top