SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Australian Open > TERENUL FANILOR, la serviciu Dragoş: Ora astrală a Irinei Begu

TERENUL FANILOR, la serviciu Dragoş: Ora astrală a Irinei Begu

irina begu australian open romania

irina begu australian open romania
Irina Begu

În Terenul Fanilor, revine Dragos. Care scrie despre perioada extraordinară trăită de Irina Begu la Australian Open.

Parafraza titlului cărţii de miniaturi istorice a lui Stefan Zweig îşi propune să sublinieze momentul decisiv al carierei Irinei Begu ce se va petrece mâine, în zorii zilei. Fără a dramatiza mai mult decât este necesar acest moment, căci ştim cu toţii că unul din aspectele care fac circuitul atât de atractiv este că următorul turneu oferă mereu şansa unui nou început, nu putem să nu ne imaginăm ce ar însemna o victorie a Irinei în acest meci.

Ar însemna, mai întâi de toate, optimi de finală la primul turneu de Mare Şlem al anului, adică un început de sezon excepţional. Ar însemna o poziţie excelentă în clasamentul anului şi o apropiere milimetrică de top 30.

Ar certifica locul ei de „locotenentă” a Simonei Halep, pe cel de a doua jucătoare a României, ceea ce nu e puţin lucru în condiţiile în care România a devenit una din principalele forţe mondiale ale tenisului feminin. Ar însemna şansa unui meci istoric cu (probabil) Bouchard sau cu (şi mai bine) Garcia în care ar putea să-şi joace, eliberată şi lipsită de presiune, şansa sferturilor de finală.

Dar tocmai de această presiune trebuie să scape neapărat, mâine dimineaţă, Irina. Este o presiune firească, normală. Când ştii că o victorie are o asemenea semnificaţie, îmi imaginez că nu este uşor. Chiar dacă (sau, cu atât mai mult că) ai în faţă o jucătoare care va avea comportamentul agresiv al outsiderului. O jucătoare de aproape 20 de ani, care şi-a atins înainte de acest turneu maximul carierei – 104. Sigur, după două tururi de Australian Open a avansat până pe 89. Va deveni o jucătoare de vârful clasamentului? Tot ce se poate, dar nu asta ne interesează acum. Valoarea, experienţa, voinţa şi puterea de muncă a Irinei pot să întârzie ascensiunea Carinei Witthoeft.

Cu condiţia ca ea şi echipa ei să fi tras învăţămintele din meciul turului trecut. Eu unul îmi doresc să ţin minte din acel meci doar rezultatul. Dar ea şi echipa ei trebuie să elimine presiunea mentală ce a generat atâtea greşeli. Căci doar presiunea a fost cauza lor. Fără ea, eliberată mental, Irina posedă tehnica şi forţa ce-i vor permite ca Ora astrală de diseară să fie una fericită.

Hai Irina! Datorită unui joc excelent şi a unei voinţe exemplare, tu singură ţi-ai ridicat ştacheta prin excelentul sfârşit de an 2014 şi prin magnifica victorie la Kerber. Noi, fanii tăi, suntem convinşi că poţi să ridici ştacheta şi mai sus.Leave a Reply

Top