SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: Victoria Simonei Halep văzută de la distanță

TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: Victoria Simonei Halep văzută de la distanță

shenzhen simona halep trofeu wta

shenzhen simona halep trofeu wta
Simona Halep cu trofeul de la Shenzhen, alaturi de Timea Bacsinszky

Au trecut 24 de ore de la succesul Simonei Halep la Shenzhen, așa că e momentul potrivit pentru o rememorare a finalei câștigate de jucătoarea noastră. O face prietenul nostru, Florin Ghidirmic.

Simona Halep a cucerit primul trofeu in 2015 si al 9-lea din cariera. Au fost din Europa si America si acum in Asia, asa ca ar mai ramane si in Australia de castigat un turneu, daca se poate chiar cel mai mare…

O aromanca si o jumatate de romanca s-au intalnit tocmai in China, desi era de asteptat o alta finala, dar fiica satmareanului Igor, a produs nu doar surpriza de a o invinge pe Petra Kvitova in semifinala ci mai ales a prestarii unui joc excelent. Timea Bacsinszki a jucat in aceasta saptamana cel mai bun tenis al ei si a surprins placut cu lovituri excelente de pe ambele parti, cu un serviciu aspru si bine plasat, si cu o combinatie letala pentru cehoaica: “1-2-ul” sau uneori 1-2-3-ul cu lovitura castigatoare ca un trasor jucata cam din demivoleu, in orice caz lovita foarte rapid si cu schimbare de directie. In finala aceasta combinatie nu a mai tinut fiindca Simona este mai sprintene decat Petra si a pus retururi mai bune si apoi a condus majoritatea raliurilor , punand presiune permanenta pe elvetianca.

Scorul de 6-2, 6-2 realizat din nou in timp foarte aproape de 1 ora, ne-a aratat ca Simona joaca la alt nivel si doar in confruntarile cu fete din top10 sau 5 ar putea avea probleme. Si sambata Timea a facut un joc curajos, dar pentru ea ritmul a fost prea rapid, jucand mai mereu din alergare si neputand sa se impuna cu trasoarele ei. Simona a fost dezinvolta, usoara ca un fulg in alergare si foarte puternica.Au fost destule momente cand aveam impresia ca un tavalug, ca sa nu spun un tsunami a maturat arena si a scos adversara in afara din teren de unde gresea. Nimic de facut, si Timea a avut dreptate sa declare ca “astazi Simona a fost prea buna pentru mine”!

CITEȘTE ȘI:  TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: Căpitanul nostru nejucător dar hotărâtor, Alina Tecșor

Simona a luat fraiele meciului inca de la inceput si a facut break chiar in primul ghem apoi 2-0 si 5-1 cu mare autoritate, inchizand setul cu 6-2, un scor care a devenit favorit pentru ea.Setul al doilea a inceput mai bine pentru elvetianca a condus in doua randuri dar echilibrul s-a rupt la 2-2 ,dupa care au mai urmat si alte 3 ghemuri puse in contul romancei, care termina meciul in stil mare, cu lovituri superbe si autoritate. Nu ma pot abtine sa nu spun ca scorul putea fi si mai net, daca Simo ar fi fost mai atenta in cateva randuri, cand a facut cateva “cadouri”.

S-au castigat 280 de puncte in clasamentul race to Singapore, 111mii de $ , departare de Kvitova in clasament, dar mai ales liniste si incredere pentru Australia.Leave a Reply

Top