SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Mafia pariurilor: un fost finalist la Australian Open – juniori – a fost acuzat oficial

Mafia pariurilor: un fost finalist la Australian Open – juniori – a fost acuzat oficial

mafia pariurilor nick lindhal australia

mafia pariurilor nick lindhal australia
Nick Lindhal

A mai fost deconspirat un jucător de tenis implicat în mafia pariurilor. Un fost finalist al întrecerii juniorilor de la Australian Open a fost pus oficial sub acuzare.

În vârstă de 26 de ani, australianul Nick Lindahl a fost arestat de poliția din New South Wales, fiind acuzat de implicare în mafia pariurilor. Autoritățile spun că tenismenul a pierdut intenționat un meci în care prietenii săi pariaseră pe adversari. Totul s-ar fi petrecut la un turneu futures din 2013, competiție disputată la Toowoomba, la vest de Brisbane.

Ancheta poliției a plecat după ce o agenție de pariuri a detectat un număr anormal de mare de pariuri pe acel meci și a anunțat oficialitățile. Meciul la care se refereau era chiar cel pierdut de Lindhal, în septembrie 2013, cu scorul de 6-2, 6-3 de australianul Andrew Corbitt.

Cel mai bun loc ocupat în carieră de Lindahl a fost 187 la simplu, în 2010. De altfel acela a fost și anul în care a participat în calificări la US Open, fiind învins în primul tur. De asemenea, el a participat de două ori și pe tablourile principale ale unor turnee ATP: la Sydney și la Brisbane. Dar cel mai bun rezultat obținut de Lindahl, ultimul nume implicat în mafia pariurilor, a fost obținut la juniori, în 2006, când a jucat finala de la Australian Open. Pe care a pierdut-o cu scorul de 6-3, 7-6 în fața francezului Alexander Sidorenko.

Nick Lindahl nu a putut să fie suspendat din activitate, căci s-a retras singur din luna decembrie. Nu și-a pierdut însă și urma, așa că a fost prins de poliție. A fost eliberat pe cauțiune și urmează să fie judecat în 12 martie.

Italienii din mafia pariurilor, Bracciali si Starace, suspendați

Italienii Daniele Bracciali și Potito Starace, implicați într-un scandal de aranjare de meciuri după ce numele lor au fost găsite în discuțiile unor oameni implicați puternic în mafia pariurilor, au fost suspendați în urmă cu vreo săptămână, pentru 40 de zile, de federația italiană. ”Tribunalul Federal al FIT, după ce a examinat memoriile prezentate de părţile în cauză, a acceptat solicitatea procurorului federal şi i-a suspendat ca măsură de precauţie din orice activitate, cu efect imediat, pe jucătorii Daniele Bracciali şi Potito Starace”, a anunţat federaţia italiană.

Cei doi sportivi sunt suspectaţi că au aranjat rezultatele unor meciuri pentru o reţea de pariuri ilegale. Ei au fost suspendaţi în 2008 pentru scurt timp deoarece au pariat pe meciurile altor sportivi. Starace, în vârstă de 33 de ani, se află pe locul 170 ATP (99 la dublu), iar Bracciali (37 de ani), s-a aflat în trecut în top 50, dar acum joacă doar la dublu (locul 72 la dublu).Leave a Reply

Top