SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Cupa Davis > Cel mai lung meci din Cupa Davis a avut loc aseară, în Argentina – Brazilia. A durat peste 6 ore!

Cel mai lung meci din Cupa Davis a avut loc aseară, în Argentina – Brazilia. A durat peste 6 ore!

cel mai lung meci Davis
Leonardo Mayer a izbucnit in plans dupa victorie

Partida dintre Argentina și Brazilia, din primul tur al Grupei Mondiale a adus cu sine și un nou record: pentru cel mai lung meci din Cupa Davis. Leonardo Mayer și Joao Souza. A câștigat primul, la capătul a 6 ore și 43 de minute!

Argentina și Brazilia promiteau un meci mare chiar de la tragerea la sorți. Două forțe ale continentului sud-american, care nu o dată au jucat în fazele superioare ale competiției, se luptau acum pentru un loc în sferturile de finală. Ceea ce s-a întâmplat însă la Buenos Aires, în cea de-a patra partidă a confruntării depășește imaginația. Căci spectatorii au asistat la cel mai lung meci din Cupa Davis!

Leonardo Mayer și Joao Souza, liderii celor două formații, au intrat duminică pe teren la ora 11.00. Scorul după primele două zile era de 2-1 pentru brazilieni, astfel că victoria lui Mayer, clasat pe locul 29 în lume, era crucială pentru ca gazdele să poată spera în continuare la calificare.

Mayer a câștigat cel mai lung meci din Cupa Davis

A fost o bătălie pe viață și pe moarte, câștigată, în cele din urmă, de Leonardo Mayer, care s-a impus cu scorul de 7-6 (4), 7-6 (5), 5-7, 5-7, 15-13, la capătul a 6 ore și 43 de minute! Victoria argentinianului a venit la cea de-a 11-a minge de meci, iar când s-au uitat în statistici, specialiștii au rămas ”mască”: asistaseră la cel mai lung meci din Cupa Davis!

Pentru amatorii de statistici, trebuie spus că Leonardo Mayer a servit 16 ași și a avut 89 de lovituri câștigătoare, dar și 134 de greșeli neforțate. De asemenea, a făcut 6 break-uri din 23 de oportunități. În total, Mayer a câștigat 244 de puncte, iar Souza 233. Iar lucrurile nu s-au oprit aici pentru că, din cauza întunericului, al cincilea meci, cel dintre Delbonis și Bellucci, a fost amânat pentru luni, după ce Delbonis își adjudecase primul set cu 6-3.

Recordul pentru cel mai lung meci din Cupa Davis data din 1982

Vechiul record pentru cel mai lung meci din Cupa Davis data din 1982. Atunci, protagoniști au fost John McEnroe și Mats Wilander. S-a impus atunci americanul, cu scorul de 9-7, 6-2, 15-17, 3-6, 8-6, în chiar cel de-al cincilea meci al confruntării, calificându-și astfel echipa în semifinalele Grupei Mondiale.

Dar partida dintre Mayer și Souza nu e doar cea mai lungă din Cupa Davis, ci și a doua ca lungime din istoria tenisului profesionist. Evident, e devansată de istoricul meci de la Wimbledon 2010, când Mahut și Isner au disputat acea partidă de peste 11 ore.One thought on “Cel mai lung meci din Cupa Davis a avut loc aseară, în Argentina – Brazilia. A durat peste 6 ore!

Leave a Reply

Top