SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Monica Niculescu > Indian Wells 2015: Monica Niculescu a fost eliminată greu de Serena Williams în turul secund

Indian Wells 2015: Monica Niculescu a fost eliminată greu de Serena Williams în turul secund

indian wells 2015 niculescu serena

indian wells 2015 niculescu serena
Monica Niculescu si Serena Williams la inceputul meciului de la Indian Wells 2015

Indian Wells 2015 va rămâne în istorie ca momentul revenirii, după 14 ani, la această competiție, a liderului clasamentului mondial, Serena Wiliams. Monica Niculescu a avut onoarea de a fi prima adversară a americancei pe aceste terenuri.

Monica Niculescu a declarat că și-a dorit toată cariera să joace împotriva Serenei Williams. Și a făcut-o foarte bine, chiar dacă a fost învinsă. La Indian Wells 2015, românca a fost învinsă cu 7-5, 7-5 de liderul clasamentului mondial, la capătul unui meci care a durat două ore și 3 minute, în care jucătoarea noastră s-a ridicat de multe ori la înălțimea adversarei sae.

Chiar dacă era cotată cu șansa a doua, Monica Niculescu nu s-a lăsat intimidată de cea care domină de doi ani tenisul mondial feminin. Ea a reușit 5 break-uri – adversara ei a făcut 7 – și a avut un procentaj al primului serviciu de 68%. Serena a servit din nou foarte bine, trecându-și în cont 12 ași și doar două duble-greșeli.

Astfel, în turul trei al întrecerii feminine de la Indian Wells 2015 vor fi reprezentați doar de Simona Halep, care a învins-o aseară, în trei seturi, pe rusoaica Daria Gavrilova care, chiar dacă nu e între primele 100 de jucătoare ale lumii, a luptat în primul set de la egal la egal cu a treia favorită a turneului american.

Indian Wells 2015: primire emoționantă pentru Serena Williams

Serena Williams nu va uita niciodată Indian Wells 2015. Ea a revenit la acest turneu după 14 ani și publicul, care în 2001 o fluiera, acum a aclamat-o în picioare. În momentul în care a pășit pe Arena 1, acolo unde a avut loc partida, miile de spectatori au izbucnit în urale și au ovaționat-o în picioare.

Emoționată mai mult decât se aștepta chiar și ea, Serena a mărturisit la interviul de după meci acordat pentru Tennis Channel că a avut lacrimi în ochi atunci când mergea spre scaunul său. ”A fost foarte emoționant”, a declarat americanca. ”Nu știam ce să fac. Era prea târziu să mă întorc acum. Dar a fost un moment pentru întreaga mea familie. Sunt atât de recunoscătoare tuturor pentru suport”, a mai spus Serena. Ea va juca în turul trei contra

Indian Wells 2015: Monica Niculescu continuă la dublu

Pentru Monica Niculescu, această înfrângere nu reprezintă un capăt de drum decât în întrecerea de simplu de la Indian Wells 2015. Ea e calificată în optimile de finală ale probei de dublu, acolo unde face pereche cu rusoaica Alexandra Panova. Cele două vor juca în turul secund contra cuplului Lisa Raymond/ Samantha Stosur. Meciul lor e programat mâine.Top