SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Cupa Davis > Israelul atacă România cu doi români în Cupa Davis

Israelul atacă România cu doi români în Cupa Davis

Dudi Sela israel tenis

Dudi Sela israel tenis
Dudi Sela

România va juca în acest final de săptămână contra Israelului, în Grupa I a zonei Euro-Africane a Cupei Davis. Va fi o confruntare între români, pentru că liderul oaspeţilor şi căpitanul nejucător au părinţi născuţi la noi în ţară.

Pentru Dudi Sela, cel mai important tenismen israelian din ultimii 20 de ani, şi pentru Eyal Ran, căpitanul nejucător al oaspeţilor, meciul de la Sibiu e unul special. Pentru că ambii au legături cu România. Părinţii lui Sela (108 ATP) şi-au schimbat numele din Sălăgean, în Sela, pentru a fi mai uşor de pronunţat. „Părinţii s-au născut aici, tatăl la Petroşani, mama la Bucureşti. Am fost de câteva ori în Bucureşti. Îmi place mâncarea de aici, e ca la mine acasă”, a declarat Dudi Sela, care nu ştie decât să înjure în româneşte, dar în schimb e specialist în făcut mămăligă şi în mâncat sarmale. Pentru el, meciul va fi unul special, pentru că părinţii vor veni să îl urmărească. „Este pentru prima dată când vin împreună să mă vadă jucând”, a mai spus Sela.

Căpitanul nejucător Eyal Ran este, de asemenea, de origine română: „Părinţii mei sunt de aici, tatăl din Piatra Neamţ, mama din Bucureşti”, spune Ran, care vorbeşte bine româneşte. „Când am fost copil, părinţii mei vorbeau în română, fără ca eu să înţeleg, multe expresii erau urâte”, a mai spus căpitanul oaspeţilor.

CITEȘTE ȘI:  Cupa Davis România - Israel - Andrei Pavel: ”Avem un mare atu în orice meci: dublul Mergea-Tecău”One thought on “Israelul atacă România cu doi români în Cupa Davis

Leave a Reply

Top