SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > TERENUL FANILOR, la serviciu Marcu: De aici? Doar în sus!

TERENUL FANILOR, la serviciu Marcu: De aici? Doar în sus!

simona halep indian wells 2015
simona halep indian wells 2015
Simona Halep a avut multe momente de bucurie la Indian Wells

În Terenul Fanilor revine Marcu Czentye, care scrie despre finala câștigată de Simona Halep la Indian Wells. Înainte de a vă lăsa să-l citiți, imi cer scuze pentru întârzierea cu o zi a publicării articolului, deși el mi l-a trimis în timp util.Vă invit să-l citiți, pentru că e scris de un băiat foarte talentat.

”O finală de o încărcătură aparte până și pentru un turneu de prestigiul celui de la Indian Wells. Un meci între două jucătoare tenace, care își știau una alteia principalele arme și deficiențe. Cu trofeul pe masă, pe care campioana din 2010 și-l dorea din nou, Simona Halep și Jelena Jankovic s-au duelat în ceea ce avea să fie una dintre cele mai crâncene bătălii ale acestui start de sezon.

Deși rezultatele înregistrate de româncă în fața sârboaicei dădeau semne îmbucurătoare tuturor suporterilor Simonei în perspectiva câștigării turneului, Jelena a început mai solid și nu i-a permis vecinei de la nord de Dunăre să își găsească ritmul sau să reușească o serie de lovituri care să-i ofere încrederea necesară în forțele proprii. Însă, precum a izbutit și în nenumărate rânduri, în mod special în finalul anului 2013, la Sofia, Halep a început să se debaraseze de gândurile nepotrivite, și-a pus mâinile în cap – un gest ce poate fi observat ca fiind de disperare -, reconsiderându-și (alături de Victor Ioniță) planul de joc și punctele slabe ale oponentei, toate acestea în același timp în care ungia degetului mare de la piciorul stâng îi semnala nevoia unei pauze cât mai curânde.

Vizibil incomodată de stilul de joc al Jelenei – fie agresiv, fie la limita fair-play-ului, utilizând mingi mult prea liftate – și mai ales de durerile intrinseci, atât fizice, cât și de ordin psihic, Simona ar fi putut abandona lupta la scorul de 2-6 1-3, când destinația trofeului era formată din doar șase litere (Serbia), și nu din șapte (România). Dar, după cum ea însăși declara la finele turului secund, spunând că nu va mai ceda vreodată fără să lupte, cea mai lăudabilă sportivă din țara noastră a revenit extraordinar, demonstrând că se poate chiar și atunci când este complicat, dificil și improbabil…

După un game colosal în setul 2, în urma căruia a egalat la 4, Simona a echilibrat jocul și rezultatul, trimițând finala în prelungiri, unde a urmat o cascadă de break-uri, de altfel deloc atipică pentru un joc de tenis feminin. În al șaptelea game, binecunoscut ca moment oportun pentru realizarea unui break, Halep și-a menținut calmul, a arătat că poate servi pe alocuri mai eficient decât adversara sa, în ciuda diferenței de înălțime de nouă cm în favoarea compatrioatei lui Novak Djokovic. Acest joc avea să se dovedească la sfârșit momentul hotărâtor al setului decisiv, și implicit al finalei.

Un ultim act lung de două ore și patruzeci de minute nu avea cum să nu cuprindă puncte incredibil de spectaculoase, de o durată impresionantă și cu execuții onorabile de ambele părți ale fileului. Surprinzător și plăcut a fost faptul că tenismena română a pus primul serviciu în teren în procent de 70%, un standard pe care Simona trebuie și este capabilă să-l atingă cu precădere în competițiile de mare anvergură.

Drept răsplată a cinci succese muncite din greu, a punctelor cu grad elevat de spectaculozitate din partida cu Lepchenko, a inteligenței tactice din confruntarea cu Pliskova și a capacității de revenire, vizibilă în duelurile cu Suarez Navarro și Jankovic, Simona Halep își încununează o primă parte a anului cu cel mai semnificativ trofeu al carierei, care o propulsează pe prima poziție în clasamentul pentru Singapore. Totuși, acesta poate indica o viitoare retragere de la turneul din Miami. Însă, jucând cu dureri pe care fanii nu i le-au putut împărtăși nici în cea mai mică măsură, această eventuală decizie nu ar fi reprobabilă, și nici insolită. La urmă, tot ceea ce contează este că Simona a reliefat atitudinea de învingătoare încă o dată, a extins șirul înfrângerilor provocate Jelenei și ne-a oferit tuturor încă o seară magică, de care putem fi mândri și a cărei amintiri nu va putea fi ștearsă de nimeni și nimic. Bravo, Simona!”Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close