SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Andreea Mitu > TERENUL FANILOR, la serviciu Marcu: Nice to Mitu, Andreea !

TERENUL FANILOR, la serviciu Marcu: Nice to Mitu, Andreea !

andreea mitu fed cup

andreea mitu fed cup
Andreea Mitu

În Terenul Fanilor revine Marcu Czentye, un tânăr despre care v-am mai spus și cu alte ocazii că are un mare talent la scris. Iar mai jos aveți o nouă dovadă a talentului său.

Inedita realitate face ca, uneori, lucrurile pe care nu vrei să le vezi întâmplându-se au loc taman atunci când ți-ai dori cel mai puțin. După doi ani de spirit de luptă dus la extrem, echipa feminină de tenis a României se vedea la doar un pas de îndeplinirea obiectivului asupra căruia mulți priveau sceptici, cu încruntare, căci de la performanțele Irinei Spîrlea și Ruxandrei Dragomir a trecut timp îndelungat și s-a depus un „zid de praf” dificil de înlăturat. Nefericita sincronizare a sorții a făcut ca Irina Begu să aibă crampe în partida care părea cea mai facil de adjudecat…

Căpitanul nejucător al echipei, Alina Tecșor-Cercel, observă cu stupoare acest lucru, oftează prelung și cu siguranță și-ar placarda multe reacții dacă ar uita că Alexandra, Andreea, Raluca și mai ales Irina au nevoie mai presus de orice de puterea exemplului. Cu demnitate, staff-ul și Irina acceptă înfrângerea în fața tinerei Francoise Abanda (care, fie vorba între noi, are un viitor foarte promițător), iar povestea continuă, inevitabil.

Fed Cup și Cupa Davis sunt competițiile poveștilor. Că de n-ar fi, nu ar mai continua să se organizeze, nu s-ar mai relata despre ele, nu ar mai fi transmise la televizor și nu ar mai atrage atât interes. Sunt un cadru aparte în care spiritul patriotic se îmbină cu cel de muncă în echipă – elemente peste care nu întârzie să apară un public mai puțin sau mai mult numeros, mai puțin sau mai mult înflăcărat și dornic de succes.

CITEȘTE ȘI:  Terenul fanilor: Cum s-a văzut înfrângerea lui Federer în fața lui Del Potro din tabăra fanilor elvețianului

Între timp, Alexandra Dulgheru se întâlnește cu victoria, strângându-i călduros mâna și gândurile se focalizează către ziua a doua. Se aud discuții, situația pare incertă și o relativă tensiune plutește în aer. Trece timpul, ora celui de-al doilea meci pe care Eugenie Bouchard îl are de jucat se apropie vertiginos, dar nu crezi că astăzi va fi ziua în care îți vei începe călătoria în tenisul mare. De nicăieri, auzi glasul Alinei strigându-te pe nume : „Andreea ! Hai puțin aici !”. Înghiți în sec și nu crezi că niște gânduri îndrăznețe avute în fragedă copilărie sunt pe cale să se materializeze. Nu mai ții cont de timp. Deja te afli pe teren, în fața românilor care își doresc să-i arăți lui Genie la rândul tău că gestul ei trebuie „pedepsit” tenisistic și cu a doua ocazie. Începi timorat. Brațul îți tremură nițel, mintea îți joacă feste, iar Bouchard nu joacă așa de rău precum se aude. Rămâi aproape cu serviciul, care te trădează în finalul primului set, iar entuziasmul fanilor români descrește. Totuși, celelalte fete din lot te încurajează necontenit. Știi că nu ești atât de departe de planul de joc, iar o prezență mai accentuată în puncte te-ar putea ajuta. Ușor-ușor, parcă nervii și emoțiile te lasă. Îți permit să dai ce ai mai bun și îți spui că trebuie să câștigi acest set. Mai toate mingile intră în terenul advers și te miri că numărul 7 din lume este vizibil incomodat de jocul tău. Închei setul cu o dreaptă explozivă în lung de linie și lași ca energia oamenilor din jurul tău să te cuprindă, dar numai într-o mică măsură, doar atât cât ai nevoie, asimilând-o ca un energizant mental.

CITEȘTE ȘI:  TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: Ce şanse are Simona Halep să cucerească titlul de Most Improved Player

Te ridici de pe scaun și ai în față un set decisiv cu Eugenie Bouchard. Se poate, dar parcă ar fi prea frumos să fie adevărat. Însă timpul și propriile lovituri te duc la scorul de 5-1. Ai năucit-o pe canadiancă cu serviciul imparabil la T, iar forehandul tău a destabilizat-o și mai mult, adăugând la frustrarea sa. Ratezi întâia minge de meci, dar la a doua, nord-americanca scapă un forehand în cross în aut și realizezi : ai învins ! Ai câștigat exact în primul meci al tău în Fed Cup și i-ai dat României un avantaj prețios de 2-1. Îți vine să plângi, dar parcă nu mai ai nici lacrimi. Le au, însă, cei apropiați ție și nu în ultimul rând întreaga suflare română care te susține pe tine și pe colegele tale.

Dai mâna cu Bouchard, exulți alături de echipă și o aștepți pe Alex să tranșeze confruntarea în favoarea noastră. Ea reușește, iar România accede în competiția propriu-zisă Fed Cup după o pauză de 23 de ani. Astfel se încheie cu reușită o călătorie solicitantă și deloc facilă, în care selecționatele Ungariei, Letoniei, Marii Britanii, Ucrainei, Serbiei, Spaniei și Canadei s-au înclinat în fața Simonei Halep, Monicăi Niculescu, Irinei Begu, Ralucăi Olaru, Alexandrei Dulgheru, Soranei Cîrstea și Andreei Mitu – un grup de tenismene extraordinare, care au în sânge spiritul de competiție și cărora le place într-adevăr să câștige, o dorință insuflată și de căpitanul Alina Tecșor-Cercel, care a jucat un rol extrem de important în acest parcurs.

Nu mulți v-au urmărit în fazele incipiente ale acestui progres, dar ați acaparat treptat interesul și atenția românilor, pe care i-ați făcut mândri și care abia așteaptă să vă vadă concurând cu una dintre cele opt naționale din Grupa Mondială I pe care sorții o vor aduce în situația nu tocmai lesnicioasă de a înfrunta România, un nume de luat serios în seamă în aceste momente în tenisul feminin.

CITEȘTE ȘI:  TERENUL FANILOR, la serviciu Marcu: Simona, dincolo de limite4 thoughts on “TERENUL FANILOR, la serviciu Marcu: Nice to Mitu, Andreea !

Leave a Reply

Top