SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Elena Gabriela Ruse > 3 români pe tablourile principale de Juniori de la Roland Garros, la simplu

3 români pe tablourile principale de Juniori de la Roland Garros, la simplu

Dragoș Mădăraș, recent finalist al turneului Futures F3 Bastad, Suedia

.

În a 2-a săptamână a turneului de la Roland Garros, se desfășoară și competiția destinată Juniorilor .  România are 3 reprezentanți în această probă , pe tablourile principale de simplu : Dragoș Nicolae Mădăraș la băieți precum si Elena Gabriela Ruse și Jaqueline Adina Cristian la fete.

Dragoș Nicolae Mădăraș (17 ani, locul 64 la juniori și #1046 ATP) este singurul român pe tabloul masculin. Acesta a venit din calificări, învingându-i pe Matteo Martineau (Franța, #261, beneficiar de Wild Card) : 6-2 7-6(6), respectiv Marco Mosciatti (17 ani, #66 juniori și #1864 ATP) : 6-2 6-2, pentru a accede pe tabloul principal . El îl va întâlni pe Ugo Humbert (Franța, #100, beneficiar de Wild Card) , mâine ,în ultimul meci de pe Terenul #16. Despre Dragoș Mădăraș ,Doartenis a scris și un articol recent, pe care îl găsiți AICI !

.

La feminin , Elena Gabriela Ruse (17 ani, locul 8 la junioare și favorită #9) o va întâlni, tot mâine, în al 2-lea meci de pe Terenul 14, pe reprezentanta gazdelor, beneficiară a unui Wild Card, Emmanuelle Girard (15 ani, #235) în timp ce , Jaqueline Adina Cristian (16 ani, locul 45 la junioare și #1219 WTA) se va duela Luni, cu reprezentanta Germaniei, Katharina Hobgarski (17 ani, #58 la junioare și #588 WTA) , beneficiară a unui SE (Special Exempt) , datorat parcursului de la turneul Astrid Bowl Charleroi, nemaiputând să participe în calificări datorită acestuia, turneu pe care l-a câstigat astăzi.  Cele 2 s-au întâlnit în 2013 la turneul Allianz Kundler German Juniors, pe zgură, unde românca a pierdut scor 4-6 7-6(6) 5-7. În calificări, România a mai avut 3 reprezentante, toate 3 eliminate din păcate.

Să le urăm mult succes !

Daniel Radu – Doartenis.ro

2 thoughts on “3 români pe tablourile principale de Juniori de la Roland Garros, la simplu

Leave a Reply

Top