SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Elena Bogdan > 4 românce de Top joacă în turneele ITF din a 2-a săptămână a Roland Garros-ului

4 românce de Top joacă în turneele ITF din a 2-a săptămână a Roland Garros-ului

Monica Niculescu

.

În a 2-a săptamâna a Openului Francez se desfășoară mai multe turnee din circuitul ITF, iar 4 românce din Top 200 (simplu și dublu) participă la acestea. Cine sunt acestea, veți afla în rândurile următoare :

Monica Niculescu (locul 67 WTA) este a 2-a favorită a turneului de $100.000 de la Marseille (Franța), care se desfășoară pe zgură . Ea o va întâlni în primul tur pe canadianca Francoise Abanda (247 WTA) . Favorita #1 este Kaia Kanepi (Estonia, 50 WTA) . Patricia Maria Țig (176 WTA) este a 2-a româncă de la ITF-ul francez iar ea se va duela în prima rundă cu franțuzoaica Pauline Parmentier (95 WTA, favorită #8) . Meciurile de pe tabloul principal încep Marți. Turneul de la Marseille oferă câstigătoarei 140 puncte în clasamentul WTA, iar finalistei, 85 puncte. Alexandra Dulgheru este deținătoarea trofeului dar aceasta s-a retras de la ediția de anul acesta.

Sorana Cîrstea (144 WTA) este a 4-a favorită a turneului de $50.000 de la Brescia (Italia , zgură) . Ea va întâlni în primul tur, o jucătoare venită din calificări . Favorita #1 este rusoaica Vitalia Diatchenko (91 WTA). Meciurile de pe tabloul principal de aici, încep Luni .

.

Și nu în ultimul rând , Elena Bogdan (84 WTA, dublu) va face pereche cu cehoaica Eva Hrdinova (109 WTA, dublu, cea cu care a reușit recent o semifinală la WTA-ul de la Nürnberg) , pe iarba turneului de $50.000 de la Eastbourne (Marea Britanie) . Ele sunt favoritele #3 al turneului și vor înfrunta Mâine în primul tur, perechea din Brazilia : Beatriz Haddad Maia / Paula Cristina Goncalves (127 WTA / 125 WTA, dublu) . Elena a jucat și la simplu, în calificări dar a fost eliminată. Turneele de $50.000 oferă câștigătoarelor 80 de puncte WTA, iar finalistelor , 48 puncte .

CITEȘTE ȘI:  US Open: Ana Bogdan va juca în finala calificărilor

Să le urăm succes !

Daniel Radu – Doartenis.ro

Leave a Reply

Top