SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Florin Mergea > Cronica duelului românilor Mergea și Tecău la Roland Garros: 2 mingi de meci salvate și mult suspans

Cronica duelului românilor Mergea și Tecău la Roland Garros: 2 mingi de meci salvate și mult suspans

.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer la Roland Garros

.

Mai jos puteți citi desfășurarea meciului Rohan Bopanna / Florin Mergea – Jean-Julien Rojer / Horia Tecău , un nou duel între cei 2 români de top din clasamentul ATP de dublu , cu răsturnări de situație :

Primul set a fost unul lipsit de mari emoții, exceptând o situație de egalitate la 1-2 pe serviciul perechii româno-indiene, mergându-se cap la cap în rest până la 4-3 când Rojer/Tecău au avut 0-40 pe serviciul adversarilor si au reusit break-ul la a 3-a încercare ,închizând apoi setul în game-ul următor : 6-3 .

.

Setul 2 nu început foarte bine pentru Bopanna/Mergea. Ei s-au văzut conduși încă din primul game, pe serviciul indianului, cu 0-40 dar acesta salvează mingile de break cu ajutorul serviciului . Următoarele game-uri sunt fară prea mult suspans pe propriile servicii pentru ca la 3-3, lui Florin să nu-i funcționeze serviciul foarte bine , iar Rojer/Tecău reușesc break-ul . Cu puțin ajutor din partea olandezului Rojer, în game-ul următor, perechea româno-indiană beneficiază de prima minge de break a meciului, pe care o fructifică. Se face 5-4 pentru Bopanna/Mergea care au șansa de a-și procura 3 mingi de set la o minge ciudată, la care indianul nu este foarte atent. Totuși, vine o minge de set la 30-40, salvată de Jean-Julien cu serviciul . La 6-5 aceștia beneficiază de încă o minge de set, anulată de adversari tot cu ajutorul serviciului. În tie-break, se face **5-2 dar Rohan nu găsește cele mai bune soluții pe propriul serviciu, adversarii profitând din plin si reușind 4 puncte la rând. Minge de meci, salvată de Bopanna într-un duel cu Rojer la fileu. *7-6 : a 2-a minge de meci dar Florin reușește 2 puncte direct câștigătoare excelente cu backhand-ul și vine a 3-a minge de set, pe care aceștia n-o mai ratează. 6-7(7)

Se intră în decisiv , Setul 3 , dar serviciul indianului tremură din nou. 2-0 iar perechea româno-olandeză salvează o minge de break si fac 3-0. *3-1 iar Horia are pentru prima oară probleme la serviciu, dar scorul devine 4-1* după un game puțin mai lung. Se încheie în final, 6-3 iar cei 4 se îmbrățișează la fileu. Trebuie spus, fără a fi subiectivi, că Rojer si Bopanna au fost verigile slabe ale echipelor, cu indianul comițând cele mai multe greșeli neforțate dintre cei 4, în special în momente cheie ale meciului, ce ar fi putut poate chiar schimba soarta partidei . Scor final , 6-3 6-7(7) 6-3 si Horia îl invinge din nou pe Florin anul acesta în duelul românilor.


Daniel Radu – Doartenis.ro

One thought on “Cronica duelului românilor Mergea și Tecău la Roland Garros: 2 mingi de meci salvate și mult suspans

Leave a Reply

Top