SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Roland Garros > Roland Garros 2015: Declaraţiile complete ale Simonei Halep la conferinţa de presă de după meci

Roland Garros 2015: Declaraţiile complete ale Simonei Halep la conferinţa de presă de după meci

simona halep conferinta rolans garros

simona halep conferinta rolans garros
Simona Halep, in timpul conferintei de presa de la Roland Garros

Calificată în turul secund al turneului de la Roland Garros, după o victorie în două seturi contra rusoaicei Evghenia Rodina, Simona Halep a fost asaltată la conferinţa de presă de ziarişti. iată, în continuare, declaraţiile complete date de Simona la conferinţa de presă. Următoarea ei adversară va fi Mirjana Lucic/Baroni

Întrebare: Ce ne poţi spune despre acest prim meci?

Simona Halep: A fost un meci greu, pentru că e primul tur şi mereu e dificil la startul unui turneu. Ea a jucat bine. Ea joacă bine. Eu am făcut greşeli uşoaredar e un lucru normal şi accept asta. În turul următor voi fi mai bună, cu siguranţă.

Cum a fost să păşeşti pe arena Philippe Chatrier?

Nu a fost uşor. A fost dificil. Dar m-am bucurat enorm. Am încercat să fiu concentrată pe ce am de făcut pe teren, să îmi fac jocul. A venit multă lume, ceea ce a fost foarte drăguţ, atmosfera a fost foarte bună. A fost o zi foarte bună pentru mine. Acum vreau să mă bucur.

Care e strategia ta mentală pentru a depăşi presiunea finalei jucate anul trecut?

Nu mă gândesc că dacă am jucat anul trecut finala înseamnă căp o voi juca şi anul acesta. Toată lumea joacă bine aici şi toată lumea luptă pentru a câştiga meciuri. Eu sunt o jucătoare normală şi vreau să câştig cât mai multe meciuri aici, dar e dificil şi trebuie să rămân concentrată la meciul pe care urmează să-l joc. Aşa că încerc să joc mai bine de la zi la zi şi să câştig în turul următor. Doar asta am în gând şi asta e foarte bine. manageriez foarte bine situaţia.

Te-am văzut la alte turnee cu multă lume în jurul tău: familie, echipă, prieteni. Faci asta doar la Grand Slam-uri, sau şi la turnee mai mici?

Aici am venit, de exemplu, doar cu echipa şi cu managerul şi cu câţiva prieteni. Familia a rămas acasă şi dacă voi juca bine vor veni şi ei. Vom vedea.

Anul trecut ai ratat de puţin titlul.Cum te-ai schimbat ca jucătoare, ca persoană, faţă de ediţia trecută?

Sunt mai puternică, cred. Mental şi pe teren. Mă simt mai puternică – am un corp mai puternic şi jocul mi-a crescut, mi-am îmbunătăţit mult jocul. Dar totuşi, e vorba de fiecare meci, de fiecare adversară. Aşa că trebuit să rămân concentrată şi să mă antrenez zilnic puternic pentru a fi pregătită atunci când intru pe teren pentru că fiecare meci e important şi fiecare meci e dificil pentru că toată lumea joacă bine la acest nivel.

Ce îţi mai aminteşti de la meciul cu Mirjana Lucic pierdut anul trecut la US Open?

Nu am amintiri pera plăcute de la acel meci, pentru că nu am jucat bine. M-am blocat şi nu am putut lovi mingea. Dar acum mă simt mult mai bine. Simt că am şansă. E o altă partidă, o altă zi, aşa că mă voi antrena şi mă voi sfătui cu echipa mea despre acest meci şi vom stabili cum trebuie să joc.

Referitor la acel meci, a existat vreo cauză specială pentru care nu te-ai simţit bine pe teren, pentru care ai fost nervoasă?

În principal cerd că am fost foarte nervoasă şi am avut mâna blocată. Dar ea a jucat foarte bine şi a căpătat multă încredere după primul set, apoi după al doilea set, câştigat de ea, şi a lovit foarte bine cu forehand-ul. Mă voi gândi şi voi decide cum va trebui să joc contra ei.



One thought on “Roland Garros 2015: Declaraţiile complete ale Simonei Halep la conferinţa de presă de după meci

Leave a Reply

Top