SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > TERENUL FANILOR, la serviciu Marcu: Urnirea Simonei, Roland Garros 2015

TERENUL FANILOR, la serviciu Marcu: Urnirea Simonei, Roland Garros 2015

roland garros 2015 simona halep

roland garros 2015 simona halep
Simona Halep la Roland Garros

Meciul câştigat de Simona Halep în primul tur la Roland Garros 2015 a dat naştere multor comentarii, unele dintre ele ajungând şi pe acest site, sub forma unor articole scrise special pentru Terenul Fanilor. Nu pot decât să mă bucur că ddin ce în ce mai mulţi citiori au încredere în acest site şi trimit articolele lor pe adresa noastră. În continuare vă invit să citiţi cronica scrisă de Marcu Czentye, un tânăr – repet mereu şi mereu – foarte talentat.

Ca și la Australian Open, la Roland Garros Simonei Halep i s-a acordat oportunitatea de a deschide turneul, pe arena centrală. Dacă atunci românca a trecut lejer ca scor, dar cu ceva dificultăți în joc de italianca Knapp, pe Chatrier a așteptat-o un răspuns mai solid din partea Evgeniyei Rodina decât prevedeau scenariile. La acesta s-a adăugat o prestație nu tocmai pe placul jucătoarei noastre, însă care este de înțeles ținând cont de greutatea începerii unei competiții noi, de mare șlem, cu datele problemei schimbate semnificativ.

Fără să forțeze, Simona s-a detașat la 4-1 în primul set, dar acest scor a fost imediat întors de rusoaică, care a reușit la rândul ei o succesiune de game-uri a cărei finalitate a avut același scor, 4-1. Drept urmare, primul set a intrat în prelungiri, unde Halep și-a recăpătat concentrarea și nu a permis adversarei să se gândească mai mult decât ar fi trebuit la o potențială accedere în turul secund.  A doua parte a meciului a semănat cu întâia în sensul în care Simona s-a desprins în mod decisiv în fine, de la scorul de 4-4, arătând că este în stare să gestioneze momentele de maximă însemnătate. Punctul de final a fost încheiat cu un as de efect, un specific de calitate al marilor jucători în cazul ultimului punct al partidei.

CITEȘTE ȘI:  Miami Open: Simona Halep va juca în sferturi împotriva unei adversare care nu a învins-o niciodată

Din punct de vedere mental, românca a fost la parametri satisfăcători, dar în jocul său s-au întrezărit destule elemente care trebuie alungate cât mai repede cu putință în vederea realizării unui traseu excepțional în complexul de la Roland Garros. 66% dintre primele servicii ale Simonei au intrat în teren, ceea ce nu reprezintă neapărat un semnal de alarmă și nici ceva neobișnuit pentru Halep, având în vedere că în unele momente ea a servit cu o putere mai mare, a cărei rată de risc majorată este inerentă. Totuși, numărul scăzut de puncte câștigate pe al doilea serviciu (9/20) nu oferă semne pozitive. În strânsă legătură cu serviciul doi vine încercarea Simonei de a pune în teren un serviciu secund mai eficient, intenție din cauza căreia românca a comis trei duble greșeli, dintre care două consecutiv. Semne de întrebare produc numărul mingilor de break salvate de Halep, care astăzi a fost 0 (3/3 fructificate de Rodina) și numărul prea mare de greșeli neforțate – 26, la egalitate cu rusoaica.

Deși o victorie în primul tur cu scorul 75 64 este atipică favoriților din top 10, timpul de 1:16 minute poate să se dovedească benefic Simonei în perspectiva acomodării sale cu suprafața și competiția. Nu a fost cea mai strălucită zi pentru Halep, iar loviturile ambelor jucătoare au avut o marjă de eroare prea largă. Cu toate acestea, un succes în primul tur în care o favorită nr. 3 își pierde serviciul de trei ori poate fi o bună amintire a gradului elevat de seriozitate și de efort de care este nevoie pentru a reuși într-un astfel de turneu. Aceste trăsături au fost vizibile în gestul jucătoarei române de la finalul meciului, în care a strâns pumnul și a schițat un zâmbet ce au amintit suporterilor că pornirea de pe loc într-o întrecere nu este tocmai facilă.

CITEȘTE ȘI:  FOTO: Dan Petrescu le-a vizitat la antrenament pe Sorana Cîrstea și pe Irina Begu

În turul al doilea, Simona Halep are șansa de a-și înfrunta trecutul cu gândul de a-l răzbuna. Victoria croatei Lucic-Baroni de la US Open în fața româncei poate fi revanșată, însă pe lângă probabilul succes, Simona și toți susținătorii ei speră la un joc îmbunătățit, care să inspire mai multă încredere.  Până una-alta, jocul din primul tur ar putea fi rezumat prin utilizarea unui clișeu: „jucătorii mari câștigă și atunci când joacă mai prost.”One thought on “TERENUL FANILOR, la serviciu Marcu: Urnirea Simonei, Roland Garros 2015

Leave a Reply

Top