SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Arena centrală “blestemată” de la WTA Nottingham. 19 mingi de meci salvate în 3 meciuri !

Arena centrală “blestemată” de la WTA Nottingham. 19 mingi de meci salvate în 3 meciuri !

Monica Niculescu, ieri, la turneul de la Nottingham

.

Uneori vorbim de noroc și ghinion în sport. Ei bine, poate Monica Niculescu, Lauren Davis sau Sachia Vickery au fost norocoase sau poate Zarina Diyas, Olga Govortsova și Magda Linette au fost ghinioniste, cine poate spune exact ? Se spune că “Norocul ți-l faci cu mâna ta” , dar poate nu tot timpul :

Ieri, 10 iunie, pe arena centrală a turneului WTA de la Nottingham, Monica Niculescu (61 WTA) a salvat nu mai puțin 5 mingi de meci în fața Olgăi Govortsova (Belarus) , în setul al 2-lea , 3 fiind pe propriul serviciu iar 2 pe serviciul adversarei, care a condus cu 6-2 *5-3, 40-15 . Cronica meciului ați putut să o citiți ieri, Aici pe DoarTenis iar Meciul îl puteți (re)vedea AICI ! Dar acesta nu a fost singurul meci cu răsturări incredibile de situație . Înainte de meciul Monicăi , s-au înfruntat Magda Linette și Lauren Davis .  În setul 2 , poloneza (Linette) a avut *5-2, 1 minge de meci, *5-4, încă 1 minge de meci , iar în tie-break , încă 6 mingi pentru a închide partida, toate ratate. În total 8 mingi de meci, pentru ca mai apoi, să cedeze în setul decisiv cu 2-6 în fața americancei.

.

Astăzi, 11 iunie, tot pe arena centrală, s-au înfruntat Zarina Diyas și Sachia Vickery. Jucătoarea din Kazahstan (Diyas) a beneficiat la *5-4 în al 2-lea set de 3 mingi de meci pe propriu serviciu, ratate și apoi de încă 3 mingi la *6-5, tot pe serviciul ei, dar nu le-a putut fructifica, pierzând tie-break-ul imediat următor și apoi și setul decisiv, scor 1-6 .  În total 6 mingi de meci. Dacă le adunăm , avem un total de 19 mingi de meci în 3 meciuri , în 2 zile . pe o singură arenă !  Nu există un record oficial în mai multe meciuri, iar recordul (neoficial) într-un turneu WTA pe tabloul principal, din secolul XXI îi aparține Svetlanei Kuznetsova , cu 11 astfel de mingi de salvate.

CITEȘTE ȘI:  FOTO: Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu și Alina Tecșor s-au reunit, dar nu pe teren, încă

Desigur, mingi de meci se salvează sau ratează în fiecare zi a anului aproape, fie că vorbim de circuitul ITF, WTA, WTA Challenger, ATP sau ATP Challenger, Fed Cup, Davis Cup sau Grand Slam-uri , în calificări sau pe tablourile principale, doar că s-a întâmplat ca la acest turneu să fie 19 asemenea situații , într-un timp scurt, pe principala arenă . În concluzie, felicitări jucătoarelor care au avut nervii mai tari , de data aceasta fiind și Monica Niculescu printre ele , spre deosebire de alte meciuri din trecut 🙂 .

Daniel Radu – DoarTenis.ro

One thought on “Arena centrală “blestemată” de la WTA Nottingham. 19 mingi de meci salvate în 3 meciuri !

Leave a Reply

Top