SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Corespondenţă specială de la Halle: Jurnal de Halle – Ziua 3

Corespondenţă specială de la Halle: Jurnal de Halle – Ziua 3

Foto: Oana Baciu


Sâmbătă, 20 iunie.
Zi plină la Halle. Trei meciuri „unul și unul”: semifinalele de simplu și a doua semifinală de dublu, toate programate pe terenul central. Vremea e înnorată, dar ploaia nu e iminentă, așa că acoperișul nu a mai fost tras. La 12:45, crainicul arenei roagă insistent publicul să se îndrepte către tribune. Încep semifinalele.

13:00 – Federer vs. Karlovic, prima semifinală (7:6(3), 7:6(4))

Altă zi, alt meci. Azi i-a fost mai greu elvețianului. Karlovic, posesorul unui record proaspăt în materie de ași, i-a dat de furcă lui Federer, în setul 1 acesta din urmă reușind să câștige primul punct pe serviciul adversarului abia la scorul de 3-2 (pentru Federer) și 40-0 (pentru croat). N-a fost un meci ușor de privit pentru cei care sunt obișnuiți cu jocul de tenis clasic. Nu ne-au căzut nici nouă bine așii lui Karlovic, însă cu atât mai mare a fost bucuria de la final.

Foto: GWO Official Facebook Page

16:00 – Seppi vs. Nishikori, a doua semifinală (4-1, RET)

Nishikori a declarat la conferința de după meci că s-a accidentat ușor la coapsă încă de ieri. A încercat să joace azi, dar durerile nu s-au oprit și a fost nevoit să se retragă: „Nu vreau să risc participarea la Wimbledon. E mai bine să fiu precaut, așa că m-am retras azi.”
Ca urmare a abadonului japonezului, Andreas Seppi va juca mâine prima sa finală de turneu ATP de 500 de puncte.

Foto: Oana Baciu

16:45 – F. Mergea/R. Bopanna vs. E. Butorac/S. Lipsky (7-6(10), 4-6, [13-11])

CITEȘTE ȘI:  România a fost învinsă de Slovacia în Cupa Davis

Deși băieții noștri au intrat pe teren ca favoriți, meciul nu a fost ușor de câștigat. Jocul americanilor, mai obișnuiți cu hard-ul și ușor stângaci la fileu, a fost descifrat destul de repede de adversari. Cu toate astea, s-a ajuns în super tie-break, pe fondul unor greșeli neforțate de ambele părți.

Reacția publicului din tribune, deosebit de numeros pentru un meci de dublu, dar nu și pentru o semifinală de turneu de acest tip, ne-a rămas întipărită în minte: pe măsură ce băieții noștri jucau din ce în ce mai bine, creștea și intensitatea aplauzelor din public, până la strigătul de triumf din final: da, avem un român în finala turneului de la Halle! Bravo, Florin! Bravo, Rohan!

Mai jos puteți vedea interviul acordat de băieți după încheierea meciului.

Interviu Mergea/Bopanna la Halle, după semifinală

Program duminică, 21 iunie, cu începere de la ora 14:00, ora României

Finală simplu – ora 14:00

Roger Federer – Andreas Seppi

Finală dublu – ora 17:00

R. Klaasen/R. Ram vs. F. Mergea/R. Bopanna

One thought on “Corespondenţă specială de la Halle: Jurnal de Halle – Ziua 3

Leave a Reply

Top