SUNTETI AICI
ACASA > EXCLUSIV > Corespondenţă specială de la Halle: Jurnal de Halle – Ziua 1

Corespondenţă specială de la Halle: Jurnal de Halle – Ziua 1

halle florin mergea rohan bopanna

halle florin mergea rohan bopanna
Florin Mergea si Rohan Bopanna la Halle (foto: Oana Baciu)

Începem azi o serie de corespondenţe speciale de la Halle. Două prietene ale site-ului, Irina Iacovescu şi Oana Baciu, au ajuns la turneul german, de unde vor trimite zilnic câte o corespondenţă pentru acest site. De asemenea, graţie talentului Oanei vom avea şi fotografii superbe de la acest turneu. Câteva le vedeţi mai jos.  Citiţi mai jos jurnalul primei lor zile de la Halle, cea de joi, acolo unde ele au urmărit “pe viu” victoria lui Florin Mergea din sferturile de finală. Evident, au şi vorbit cu jucătorul nostru, aşa cum puteţi citi în cotninuare. Felicitări şi mulţumiri pentru această corespondenţă, Irina şi Oana 🙂

12:00– În sfârșit, prima noastră zi la turneul de la Halle! După o scurtă plimbare prin complex, mergem la centrul de presă, ne punem la curent cu programul zilei, luăm în primire „biroul”, apoi coborâm la meciul de pe terenul 1: ultimul sfert de finală la dublu. Ne întâmpină o liniște aproape desăvârșită. Sunt doar câțiva spectatori în tribune,nici măcar scaunul arbitrului nu a fost încă montat. Stewartul dă asigurări că meciul va începe la ora programată.

13:00 – Într-adevăr, la ora stabilită intră pe teren mai întâi perechea Florin Mergea/RohanBopanna, apoiperechea Marin Draganja/Henri Kontinen. Primul meci pe iarbă la care asistăm începe frumos, băieții comunică bine între ei, își domină clar adversarii.

Pe terenul central se joacă meciul dintre J. Janowicz șiA. Falla (încheiat 6-2, 5-7, 6-2), început la ora 12.00, după care va urma meciul dintre KeiNishikori și D. Brown (încheiat 7-5, 6-1).

14:35 – După 1 oră și 22 de minute de joc și un scor strâns (7-6(4), 7-6(3)), cu multe schimburi de mingi spectaculoase, aplaudate la scenă deschisă, Mergea și Bopanna se califică în semifinale. Privim ultima minge în picioare, grăbite să ajungem la interviul pe care ni-l aprobaseră cei de la ATP cu doar jumătate de oră înainte de începerea meciului. Ieșim din tribune, dar agentul de pază nu ne permite să depășim „distanța regulamentară” care trebuie păstrată pentru siguranța jucătorilor. Noroc că-n scurt timp apar băieții – întâi Rohan, care se depărtează discret, apoi Florin. Ne prezentăm, spunem că dorim să-i luăm un scurt interviu. Florin se luminează la față și ne spune să-i urmăm la hotel pe el și pe Daiana. Agenții de pază sunt un pic nedumeriți că trebuie să însoțească, în drumul de circa 200 de metri, patru persoane, în loc de două. Ne oprim, când și când, pentru o fotografie, un autograf. Drumul pare mai lung decât este, de fapt. Trecem și de al doilea cordon de securitate din fața hotelului jucătorilor și ne oprim pe peluză. Suntem gata pentru interviu.

Doar tenis:Felicitări pentru victoria de astăzi, Florin. Cum privești meciurile viitoare, ce gânduri ai pentru Wimbledon?

Florin Mergea:Î n primul rând, e important că mă înțeleg cu Rohan și lucrurile merg bine. Am așteptat demult un partener cu care să pot să joc pe iarbă și pe suprafețele rapide și se pare că el este acel partener. Ce urmează la Wimbledon, nu știu. Ne concentrăm să câștigăm meciuri, acesta este lucrul cel mai important. Nu știam cum o să jucăm primul turneu pe iarbă, am luat-o încet-încet și asta ne-a adus victoria (n.r. – la turneul de la Stuttgart).

DT: Date fiind performanțele tale din ultima vreme, dar dintre toate suprafețele, care ți se pare că este cea mai potrivită pentru tine?

FM: Nu zgura. Deși cele mai importante performanțe le-am obținut pe zgură, la Madrid, Roland Garros și Hamburg, nu mi se pare că zgura e suprafața potrivită, ci probabil cea indoor.

DT: Mulțumim, Florin! Succes în semifinală!

Sâmbătă, 20 iunie, adversarii lor vor fi perechea Eric Butorac/ Scott Lipsky.

16:00 – Am urmărit ultimele două meciuri, A. SeppiT. Robredo (6-2, 6-7 (6), 6-3) și G. MonfilsM. Kukuskin (7-6(1), 6-4), atât din centrul de presă, cât și din sectorul rezervat acesteia în tribunele terenului central. Meciul câștigat de Seppi, foarte disputat, cu dese răsturnări de situație, a durat 2 ore și 6 minute. La meciul lui Monfils, victoria francezului poate s-a datorat și atmosferei pe care o creează cu stilul său de joc inconfundabil. A fost mereu cu un pas înaintea adversarului, găsind cele mai bune soluții de încheiere a punctelor.

Prima noastră zi la Halle s-a încheiat cu imaginea lui Monfils, așezat confortabil pe iarba de pe terenul central, acordând un interviu pentru Eurosport.

gael monfils halle
Gael Monfils a dat interviu chiar pe teren (foto: Oana Baciu)

Programul de vineri, 19 iunie:

Terenul central, cu începere de la ora 13:00*– sferturile de finală

T. Berdych vs. I. Karlovic

J. Janowiczvs. K. Nishikori

R. Federer vsF. Mayer

Nu înainte de ora 18:30

A. Seppi vs.G. Monfils

Terenul 1, ora 14:00, prima semifinală de dublu:

J. J. Rojer/H. Tecău vs. R. Klaasen/R. Ram

halle florin mergea rohan bopanna
Florin Mergea (foto: Oana Baciu)

4 thoughts on “Corespondenţă specială de la Halle: Jurnal de Halle – Ziua 1

Leave a Reply

Top