SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Fost jucător de Top 10 + dublu finalist de Grand Slam, Mark Philippoussis revine-n circuit la 38 ani

Fost jucător de Top 10 + dublu finalist de Grand Slam, Mark Philippoussis revine-n circuit la 38 ani

Mark Philippoussis la un turneu al legendelor - Martie 2015

.

După mai mult de 8 ani de la ultimul său sezon regulat în circuitul profesionist, Australianul cu origini grecești, Mark Philippoussis, 38 ani, va reveni pe teren, într-un turneu ATP, pe iarba de la Newport, turneu ce se va desfășura după încheierea Wimbledon-ului :

Pe site-ul oficial al turneului american de categoria ATP 250 a fost anunțat faptul că Philippoussis va primi un Wild Card pentru a putea juca în calificări, începând cu 11 iulie .

Australianul , fost număr 8 mondial , finalist în 1998 la US Open și în 2003 la Wimbledon și câștigător al Davis Cup și Hopman Cup cu echipa , a fost măcinat de accidentări încă de la o vârstă fragedă pentru tenis, suferind nu mai puțin de 6 intervenții chirurgicale la genunchi din 1999 până în 2009.   În ultimul sezon regulat , 2006 , Mark a câștigat chiar turneul la care va evolua în calificări luna viitoare, trecându-și astfel în palmares cel de-al 11-lea și ultimul trofeu ATP. În același an, în luna noiembrie a jucat penultimul său meci în circuit, într-un turneu Challenger.

.

În primele zile ale lui 2007, acesta s-a văzut din nou “răpus” de genunchi într-un meci din cadrul Hopman Cup și deși a mai încercat să revină și în anii următori , acesta s-a axat pe meciuri din cadrul ATP Champions Tour, circuit destinat jucătorilor de top, retrași din activitate sau meciurilor demonstrative.  În 2010 a mai disputat totuși un meci oficial, tot într-un turneu de tip Challenger, fără succes însă.

Anul trecut a fost și în “lotul” International Premier Tennis League (IPTL) , competiție desfășurată în extra-sezon iar ca o părere personală, fostul număr 8 ATP a părut de departe cel mai în formă jucător retras și ar putea face față anumitor jucători din calificări pe iarba de la Hall of Fame Tennis Championships, dar vom vedea mai multe în perioada respectivă.

.

Să îi urăm succes !

Daniel Radu DoarTenis.ro

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close