SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Foto + Cronica unui meci incredibil: Niculescu salvează 5 mingi de meci și e în sferturi la Nottingham

Foto + Cronica unui meci incredibil: Niculescu salvează 5 mingi de meci și e în sferturi la Nottingham

Monica Niculescu, astăzi la Nottingham

.

Un meci de povestit nepoților (dar în principiu doar din punctul de vedere al răsturnărilor de situație) s-a desfășurat azi pe iarba turneului WTA International de la Nottingham, între Monica Niculescu (locul 61 WTA) și Olga Govortsova (Belarus, 127 WTA, venită din calificări) :

Bielorusa Govortsova, care a trecut de meciurile din calificări fără probleme, nu pierduse în cele 4 meciuri jucate aici mai mult de 2 game-uri per set. Lucru impresionant, chiar dacă adversarele au fost mai slab clasate decât Monica Niculescu .

Ei bine, astăzi, avea să vină cel de-al 9-lea set consecutiv în care Olga reușea acest lucru, deoarece acesta a fost scorul în Setul 1 al meciului împotriva Monicăi : 2-6. Un set în care românca a avut mingi de game sau de break aproape de fiecare dată dar sorții și prestația slabă a jucătoarei noastre, cu multe greșeli neforțate pentru stilul ei de joc și multe veniri neispirate la fileu, lucru atipic, cel din urmă, au dus la acest scor.

.

Începe Setul 2 , care pare să aducă o mică schimbare în primele minute, dar apoi totul revine la “normalitatea” de pe tot parcursul meciului și după un game lung la *1-4, cu multe egalități  în care reprezentanta României a revenit de la 0-40, se ajunge în scurt timp la 2-5 . Niculescu își face serviciul pentru doar a 2-a oară în meci aici iar Govortsova urma sa servească pentru victorie . 40-15, 2 mingi de meci, bielorusa avansează spre fileu, are tot terenul liber dar trimite mingea afară, pierzând apoi 3 puncte consecutive.  *4-5 iar după un game interminabil, Monica salvează alte 3 mingi de meci. 2 după schimburi lungim muncite iar ultima, pe o nouă venire neispirată la fileu dar Olga trimite în racheta jucătoarei născute în Slatina, căreia nu i-a tremurat mâna.  După alte 2 puncte se face 5-5. Bielorusa își pierde puțin concrentrarea iar românca face *6-5 după a 4-a minge de break . Aceasta din urmă cheamă trainer-ul, dar tertipul nu functionează și, după această pauză forțată, românca închide setul, 7-5, la prima minge !

CITEȘTE ȘI:  FOTOGALERIE: Irina Begu la antrenament, în Bucureşti

Monica servind

.

După o lungă pauză de “toaletă” a jucătoarei născute la Pinsk, aceasta nu intră bine în Setul 3 iar Niculescu începe cu break: *1-0. Game-urile următoare sunt mult mai scurte decât ce a fost până acum, cu mai multă constanță pe propriul serviciu și se face 4-2* apoi *4-3 cu Monica fiind destul de pasivă la retur. Acest lucru avea să o coste pe moment, deoarece își pierde serviciul iar scorul devine 4-4.  Govortsova își procură apoi 2 mingi de game dar Monica reușește “de nicăieri” 4 puncte la rând, facând *5-4 și servind pentru meci. 40-15, 2 decizii neispirate urmate de 2 puncte norocoase, cu fileul pentru reprezentanta Belarusului și se face 5-5 dar după scurt timp și după doar 4 puncte, românca avea să servească din nou pentru meci: *6-5. 2 puncte incredibile și ajutându-se și de serviciu, ceea ce s-a întâmplat foarte rar pe parcursul meciului fac ca România să aibă o jucătoare în sferturi la Nottingham : 2-6 7-5 7-5 după 3 ore de joc, care au părut aproape duble.

Meciul s-a jucat pe arena centrală

.

Meciul din sferturi va fi Vineri, cel mai probabil împotriva portoricanei cu același nume de naștere , Monica Puig (89 WTA) , care evoluează în aceste momente sau a localnicei Johanna Konta (147 WTA) . Meciul s-a întrerupt din cauza întunericului și se va relua mâine, cu setul decisiv, după 4-6 6-4 în primele 2, cu britanica câștigându-l pe cel de-al 2-lea.

Să îi urăm succes reprezentantei noastre !

Daniel Radu DoarTenis.ro

Statistici

4 thoughts on “Foto + Cronica unui meci incredibil: Niculescu salvează 5 mingi de meci și e în sferturi la Nottingham

Leave a Reply

Top