SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Adrian Ungur > Marius Copil produce surpriza și îl învinge pe Nieminen la ‘s-Hertogenbosch. E.Bogdan, eliminată

Marius Copil produce surpriza și îl învinge pe Nieminen la ‘s-Hertogenbosch. E.Bogdan, eliminată

Marius Copil , astăzi la Topshelf Open

,

După ce Andreea Mitu (locul 68 WTA) a fost eliminată în primul tur la turneul de la ‘s-Hertogenbosch, o altă reprezentantă, Elena Bogdan a pierdut și aceasta în primul tur, dar în proba de dublu. Veștile bune însă au venit de pe tabloul masculin:

Marius Copil (196 ATP) , beneficiar al unui Wild Card pe tabloul principal l-a învins în 3 seturi pe mult mai bine cotatul Jarkko Nieminen (Findlanda, 91 ATP) , scor 6-3 2-6 6-4 după 1 oră și 40 de minute de joc .

În Setul 1, românul a salvat la 1-1 , 2 mingi de break cu ajutorul serviciului , pentru ca, după câteva minute să reușească el break-ul pe serviciul findlandezului, *4-2 și apoi, după 3 game-uri scurte, să închidă setul : 6-3 .

În Setul 2 , lui Marius nu i-a intrat mai deloc primul serviciu, având un procentaj foarte scăzut: 39%, lăsândul pe Nieminen să dicteze ritmul jocului în special pe serviciul 2 al acestuia , beneficiind și de retragerea reprezentantului nostru, mult în spatele liniei de fund . Un set controlat de Jarkko care reușeste 2 break-uri iar scorul devine egal : 1-1 . (2-6 setul 2)

.

Setul 3 aduce un echilibru în meci în primele 3 game-uri, când reprezentatul Finlandei, beneficiind și de sanșă, cu ajutorul fileului ajunge la 40-40 pe serviciul românului, procurându-și apoi și o minge de break. Aici avea să fie punctul cheie al meciului, Marius salvând mingea de break, după un schimb lung de mingi ,atipic meciului, având să prindă încredere și să reușească în game-ul imediat următor să penetreze serviciul lui Nieminen, reușind și 2 lovituri câștigatoare pe parcursul lui. *3-2. următoarele 4 game-uri fiind foarte scurte și ajungându-se la *5-4 când Copil avea să servească pentru meci. Emoțiile își spun cuvântul și se face 15-30 dar serviciul îl ajută de data aceasta, meciul încheindu-se după un schimb destul de lung la 40-30 cu finlandezul comitând o greșeală neforțată, greșeli care nu au lipsit din partea celor 2 de-a lungul meciului, dar constanța primului serviciu în setul decisiv și-a spus cuvântul .

6-3 2-6 6-4 iar următorul adversar pentru singurul reprezentant român în circuitul ATP, la simplu de săptămâna aceasta va fi spaniolul Guillermo Garcia-Lopez (34 ATP) care a beneficiat de un tur liber, fiind cap de serie #4.  El are asigurate 20 de puncte în clasamentul ATP după victoria aceasta.

.

Tot la turneului olandez, În proba de dublu, Elena Bogdan (79 WTA, dublu) împreună cu partenera ei, Eva Hrdinova (Cehia, 106 WTA) au pierdut în primul meci în fața cupului olandezo-suedez: Kiki Bertens / Johanna Larsson (73 WTA / 72 WTA dublu) , acestea din urmă având publicul de partea lor, arena fiind plină și reușind 7 puncte la rând în super-tie-break, pentru a închide meciul, scor : 6-4 2-6 10-7 după 73 de minute de joc.

La Caltanissetta ATP Challenger , în aceste momente, evoluează Adrian Ungur (193 ATP), împotriva francezului Maxime Hamou (232 ATP).  iar Mâine seara va evolua și Victor Hănescu aici, pe zgura italiană, împotriva lui Gastao Elias (Portugalia, 155 ATP) . Meciurile de la majoritatea tuneelor de tip Challenger le puteți urmări în Direct sau în Reluare , AICI !

.

Să le urăm succes românilor rămași în competiții.

Daniel RaduDoarTenis.ro

Leave a Reply

Top