SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Monica Niculescu, învinsă în finală la Nottingham

Monica Niculescu, învinsă în finală la Nottingham

După 9 victorii consecutive (5 la Marsilia şi 4 aici), Monica Niculescu nu a mai avut energie fizică şi mentală decât pentru primul set al finalei cu croata de 17 ani, Ana Konjuh, câştigat cu 6-1. O revenire temporară în setul 2, ne-a mai dat ceva speranţe, dar apoi Monica a pierdut definitiv iniţiativa. Scor final Ana KonjuhMonica Niculescu 1-6, 6-4, 6-2.

Au fost totuşi două săptămâni excelente ale Monicăi şi atât ea, cât şi noi, ar trebui să trecem peste frustrarea inevitabilă de moment şi să păstrăm în memorie acel 6-0 magnific administrat Agnieszkăi Radwanska. Nu sunt multe, jucătoarele din circuit capabile de o asemenea performanţă.

Iată trofeul Elena Baltacha decernat pentru prima dată la Nottingham şi pe merituoasa lui deţinătoare, probabil viitoarea foarte mare jucătoare Ana Konjuh.

.

.

CITEȘTE ȘI:  Simona Halep s-a calificat in optimi la Roma

7 thoughts on “Monica Niculescu, învinsă în finală la Nottingham

  1. Context: în 2015, Monica nu depăşise până la Marsilia turul 2 la niciun turneu, de aceea “dar…”. Nu de alta, dar am vrut să editez introducerea conform gândirii tale atât de occidentale, dar ar fi fost incorect din punct de vedere tehnic, căci, da, au fost “două săptămâni excepţionale”. Adică, 320 puncte WTA, pe două suprafeţe diferite! (Dragoş)

  2. Heiiii, nu fac fata la doi! 🙂 Sincer nu am vazut tot meciul, din cauza de dulceturi, dar am vazut ultimul set si statistica la final! Scria mare 0!!!!! Inteleg sa greseasca romanii , dar englezii????
    am facut o mica pauza pt ca am cautat acum o statistica oficiala, dar se pare ca ori mi-am pierdut indemanarea ori astia au facut site-urile varza si nu gasesc nimic! Da-mi si mie ceva – altceva – unde sa vad si eu ceva adevarat, daca ce scria acolo era gresit!

  3. Felicitari si multa bafta la viitoarele competitii, Monica!
    Referitor la finala, poate trebuia sa schimbe ceva la tactica de abordare, in functie de adversara; adversara care s-a adaptat f. bine la jocul Monicai; nu stiu, poate mingi ceva mai lungi, prin care sa ii fi solicitat rezistenta adversarei, chiar daca aceasta este mai tanara, dar cam fara experienta in turneele mai mari. Am impresia ca peste ceva ani se va mai auzi de aceasta jucatoare din Croatia.
    Incheind commentul, felicit jocul Monicai, sanatate si bafta pe viitor!

Leave a Reply

Top