SUNTETI AICI
ACASA > Novak Djokovic > Roland Garros 2015: Declaraţii înaintea şocului Djoker-Rafa din sferturi

Roland Garros 2015: Declaraţii înaintea şocului Djoker-Rafa din sferturi

Iată declaraţiile protoganiştilor unui meci a cărui avanpremieră detaliată o puteţi citi AICI.

Novak Djokovic: “Toată lumea aşteaptă acest meci. Este un sfert de finală enorm.Trebuie ca amândoi să răspundem provocării. Înainte de tragerea la sorţi, ştiam că e posibil să ne întâlnim, deoarece el a regresat în clasament. Să joci cu Rafa la Roland Garros şi să joci cu el în altă parte sunt lucruri total diferite. Condiţiile sunt potrivite jocului său, mai ales pe Phillipe Chatrier. Nu l-am învins niciodată la Roland Garros, dar m-am apropiat de nivelul său. Cred în mine şi am toate motivele să sper la o victorie.

Abordarea este diferită atunci când îl întâlneşti pe Nadal, faţă de cea din meciurile cu alţi jucători, dar o să-mi păstrez obiceiurile, o să încerc să nu acord importanţă meciului. Nu vreau să consum energie înaninte de a intra pe teren, pentru că ştiu că voi avea nevoie de toate resursele de energie, de putere şi de forţă pentru a-l înfrunta pe Rafa. Am jucat multe meciuri cu el. Nu mai ştiu câte. Dar ştiu exact ceea ce trebuei să fac ca să am o şansă. Asta nu însemană că o să şi câştig, căci viitorul este imprevizibil. Putem influenţa viitorul, dar  el este imprevizibil. Aşadar, mă voi pregăti ca să dau tot ce am mai bun.”

Rafael Nadal (într-un interviu acordat cotidianului “L’Equipe”): “Este probabil sfertul de finală cel mai greu din cariera mea. Dar nu este o finală, ci doar un sfert. Cine câştigă, n-a câştigat Roland-ul, doar se califică în semifinale. Nu este meciul anului. Meciurile anului sunt finalele.

Sunt nr. 7 mondial. Dacă pierd acest sfert de finală, viaţa mea nu se va schimba. Dacă nu voi câştiga, mă voi gândi la următorul turneu.”

Întrebat de către reporterul Pierre Lahalle ce vreme preferă, Rafa a răspuns: “Cu cât e mai cald, cu atât e mai bine pentru mine.”

.

.

2 thoughts on “Roland Garros 2015: Declaraţii înaintea şocului Djoker-Rafa din sferturi

Leave a Reply

Top