SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Foto > Roland Garros 2015: Stan Wawrinka câştigă trofeul parizian!

Roland Garros 2015: Stan Wawrinka câştigă trofeul parizian!

Stan Wawrinka – Novak Djokovic 4-6, 6-4, 6-3, 6-4

.

Finalistul surpriză, Stan Wawrinka, îl învinge în finală pe Novak Djokovic după un meci spectaculos care a durat 3 ore şi 12 minute, încheind astfel seria de victorii a acestuia pe zgură. Ultima victorie a elveţianului în faţa lui Djokovic a avut loc la Australian Open 2014, în sferturi (scorul întâlnirilor directe dintre cei doi este acum 17-4 în favoarea sârbului).

Ca urmare a acestei victorii, de luni, 8 iunie, elvețianul va urca pe locul 4 în clasamentul ATP.

De notat că la ediţia de anul trecut a turneului de la Roland Garros, Stan Wawrinka a fost eliminat încă din primul tur. Singura sa performanţă notabilă la acest Mare Şlem, până la ediţia 2015, a fost accederea în sferturile de finală (2013). În 2003, elveţianul a câştigat aici trofeul de la juniori, iar azi a devenit primul fost campion de juniori care ridică trofeul şi la seniori, după Mats Wilander (1988).

Declaraţie Stan Wawrinka: „Cred că am făcut meciul vieţii mele, e uluitor ceea ce am reuşit. A fost o mare provocare să ajung în finală, cred că am meritat să câştig. Mulţumesc publicului pentru că m-a susţinut pe tot parcursul turneului şi mai ales azi.”

Declaraţie Novak Djokovic: „În viață există lucruri mai importante decât victoria: caracterul și respectul pe care îl inspiri celorlalți. Te respect foarte mult. Ești un mare campion, cu o inimă mare. Meritai să câștigi acest titlu.”

CITEȘTE ȘI:  Sorana Cîrstea revine în circuit. E pe tabloul principal al turneului WTA de la Bogota

.

.

Irina Iacovescu pentru Doar tenis.ro

.

.

6 thoughts on “Roland Garros 2015: Stan Wawrinka câştigă trofeul parizian!

Leave a Reply

Top