SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Terenul Fanilor, la serviciu Marcu: Recomandarea turneului: Rafa vs. Nole

Terenul Fanilor, la serviciu Marcu: Recomandarea turneului: Rafa vs. Nole

rafael nadal novak djokovic

rafael nadal novak djokovic
Nadal si Djokovic la Buenos Aires

În Terenul Fanilor revine Marcu Czentye, care scrie despre cel mai așteptat meci de la Roland Garros 2015, Novak Djokovic – Rafael Nadal. Partida va începe în jurul orei 16.00 și va fi, evident, pe Eurosport. Acum, că toate datele tehnice au fost prezentate, vă invit ă citiți textul lui Marcu.

În prima săptămână a oricărui turneu de Mare Șlem, au loc nenumărate meciuri pe terenuri diverse. De la arenele grandioase la simple terenuri separate de tribune mici, întregul complex este umplut de zeci, sute de jucători ce țintesc rămânerea în zonă și în partea secundă a competiției. Odată cu trecerea weekendului și cu a doua săptămână sosită, debutează marile meciuri, confruntările în care detaliile fac diferența, valoarea combatanților fiind foarte apropiată.

În acest tip de înfruntări, la această ediție a turneului de la Roland Garros, se remarcă încleștarea dorită încă de la tragerea la sorți. Rafael Nadal și Novak Djokovic își dispută un loc în semifinalele întrecerii pariziene în ceea ce putea fi din nou ultimul act al competiției, însă clasamentul ATP și repartizarea computerizată a tabloului au spus „nu!”. Nu și acum.

Clinciurile dintre spaniol și sârb reprezintă mult mai mult decât meciuri obișnuite de tenis. Sunt continuări, episoade noi ale unei rivalități crâncene și demne de urmărit. Cea mai respectabilă trăsătură a ei, totuși, rămâne sportivitatea celor doi tenismeni, care cu mici excepții s-au respectat reciproc și au lăsat spectatorilor oportunitatea de a se bucura de prestațiile oferite fără a atrage prea multă atenție asupra propriilor ego-uri. De obicei conținând puncte lungi, ce par uneori infinite, meciurile dintre Rafa și Nole nu pot fi ratate de către un iubitor adevărat al tenisului. Mișcarea ireproșabilă în teren de ambele părți, loviturile înșelătoare cu top-spin și cu lungimi tipice unui lunetist, geniul tactic al amândurora și motivația întinsă către maximum vor acorda încă o dată tenisului mondial o partidă transformată într-o zi memorabilă. Din fericire, în 3 iunie 2015, cei doi își dau întâlnire din nou, pentru a 44-a oară.

Nadal abordează acest sfert de finală cu un avantaj de 3 meciuri în fața lui Djokovic (23-20 H2H), însă cu siguranță se gândește mai mult la o statistică ce îi poate transmite simultan două emoții diferite: bilanțul de 6-0 împotriva lui Novak la Roland Garros îl poate încuraja, dar și tensiona, având de apărat și continuat existența acelui 0 (zero) din dreptul sârbului. Concomitent și fără încetare, Nole aspiră la definitivarea Career Grand Slam-ului, însă dorința lui Rafa de a pune mâna pe „La Decima” și de a urca în clasamentul ATP se apropie și chiar se ridică la același nivel de ambiție cu cel al actualului nr. 1.

După înfrângeri administrate suficient de facil lui Nieminen, Muller, Kokkinakis și Gasquet, despre Novak Djokovic nu se poate spune că a irosit energie pe teren, iar un potențial meci de cinci seturi ar fi în mod cert mai ușor de suportat pentru favoritul pe hârtie al acestui meci. De cealaltă parte a fileului, Rafael Nadal accede în ultimii opt cu un singur set pierdut, în dauna lui Sock, după patru tururi cu Halys, Almagro, Kuznetsov și Sock, în care a fost întrebuințat mai puțin/ a jucat mai solid decât s-ar fi așteptat mulți. Astfel, ambii sunt în formă din punct de vedere tenisistic. Plusul în calitatea loviturilor deținut de Nole ar putea fi diminuat de problemele minore la coapsă și din zona inghinală, așadar un Djokovic în formă maximă din punct de vedere al jocului, dar neaflat la stadiul absolut din punct de vedere fizic se poate dovedi exact egalul unui Nadal nu tocmai în formă maximă din punct de vedere tenisistic, dar aflat la parametrii optimi în vederea fizicalității competiției. Echilibru asigurat.

Indiferent de numele învingătorului, imboldul primit din partea unei victorii cu Nadal/Djokovic va fi cvasi-anulat de oboseală, dar în mod special de dificultatea următoarelor partide: vs. Murray și vs. Wawrinka în cel mai probabil caz. Însă, până la finalul partidei, va fi tensiune, vor fi puncte explozive, vor fi servicii pierdute și pot fi 5 seturi. De ziua de naștere a lui Rafael Nadal, poate fi ziua lui Djokovic, sau doar o altă zi și o altă victorie pentru Nadal la Roland Garros…



3 thoughts on “Terenul Fanilor, la serviciu Marcu: Recomandarea turneului: Rafa vs. Nole

 1. Djokovic pana acum a jucat aproape fara greseala,impecabil! Fara puncte slabe,fara sa consume energie inutil! Nici macar nu a fost testat!
  Pe de alta parte Nadal a scartait in 2 randuri,s-a complicat unde nu te-ai fi asteptat, a jucat mai mult decat ne gandeam noi. El a fost deci testat!
  Situatia asta imi aduce aminte de Melbourne 2009 – nu mi-as mai aduce!!! – cand Roger a fost aproape perfect tot turneul,pe cand Nadal a ajuns cu chiu, cu vai, in finala,toti specialistii spuneau:”Federer e favorit,e in forma,Nadal nu se stie daca se poate recupera,e ft obosit”!, si uite cum in finala -si aia extrem de lunga si epuizanta – tot Nadal castiga!
  Prin urmare, tot ce s-a jucat si s-a vazut pana acum este egal cu 0!!!!
  Ajde Nole!!!
  Daca nici acum,atunci cand? Asa am zis si atunci cu Roger!
  Daca nici acum,mi-am luat mana dupa tine,nici macar cand ar fi in avantajul nostru sa tin cu tine!
  Deci,ai grija ce faci!!!
  Ajdeeeee!!!!!

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close