SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Alexandra Dulgheru > Wimbledon 2015. Cu cine şi când vor juca Simona Halep şi ceilalţi români în primul tur

Wimbledon 2015. Cu cine şi când vor juca Simona Halep şi ceilalţi români în primul tur

tragere la sorti wimbledon

tragere la sorti wimbledon
Tablourile pe care urmau sa se afiseze meciurile de la Wimbledon

La Wimbledon a avut loc, azi, tragerea la sorţi a meciurilor de pe tablourile principale ale probei de simplu. Cum nu avem reprezentanţi decât în întrecerea feminină, mă voi referi la aceasta.

A treia favorită a turneului, Simona Halep, va debuta în această ediţie a turneului de la Wimbledon contra slovacei Jana Cepelova, a 106-a jucătoare a lumii. Simona Halep a mai învins-o pe Cepelova, anul trecut, în turul al doilea al US Open, cu scorul de 6-2, 6-1.

În turul secund, Halep ar putea juca împotriva Monicăi Niculescu. Aceasta va juca în primul tur împotriva portoricancei Monica Puig, locul 91 WTA. Monica Niculescu a câştigat singura partidă jucată cu Puig, scor 6-2, 6-2, în sferturile de finală ale turneului de la Guangzhou, din 2014, competiţie la care românca a cucerit trofeul.

Simona Halep e în jumătatea inferioară a tabloului, iar vestea bună e că a scăpat de Serena Williams şi, evident, de maria Sharapova – nici nu avea cum să cadă cu rusoaica pe aceeaşi jumătate, cele două fiind cap de serie 3, respectiv 4. Aşadar, în cazul unui parcurs de excepţie, Halep ar juca în semifinale contra campioanei de anul trecut, Petra Kvitova. În sferturi, Halep ar urma să joace, conform calculelor hârtiei, contra danezei Carolina Wozniacki.


Tot în jumătatea inferioară se află şi Andreea Mitu, locul 70 WTA. Ea va debuta contra belarusei cu Olga Govorţova, jucătoare venită din calificări.

În jumătatea superioară se află Alexandra Dulgheru şi Irina Begu, a 29-a favorită a competiţiei. Aceasta din urmă va debuta contra  rusoiacei Daria Gavrilova, locul 41 WTA.

Alexandra Dulgheru, locul 59 WTA, va juca în primul tur contra Kristinei Mladenovic din Franţa, locul 37 WTA.

Begu, Dulgheru şi Mitu îşi vor înfrunta în premieră adversarele.

E important să ştim pe ce jumătate sunt jucătoarele pentru că astfel aflăm şi când vor juca. Anul acesta, luni, în prima zi a competiţiei, vor juca tenismenii şi tenismenele de pe partea supeioară a tablourilor masculine şi feminine. Marţi, evident, vor juca ceilalţi.

Leave a Reply

Top