SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Alexandra Dulgheru > Avem din nou patru românce în Top 50 WTA

Avem din nou patru românce în Top 50 WTA

Alexandra dulgheru trofeu contrexeville
Alexandra dulgheru trofeu contrexeville
Alexandra Dulgheru cu trofeul cucerit la Contrexeville

Clasamentul mondial al tenisului feminin aduce multe vești frumoase și bune pentru jucătoarele noastre.

Simona Halep a rămas pe locul 3 în clasamentul WTA, așa cum deja ați aflat la vremea respectivă, când contracandidatele ei cădeau ca spicele în luptele de pe iarba de la Wimbledon. Simona e urmată, dintre românce, de Irina Begu, care a urcat un loc și e acum pe 30 în lume, de Monica Niculescu, care după atingerea optimilor la Londra a urcat 7 locuri și acum e pe 41, și de Alexandra Dulgheru, a cărei victorie de la Contrexeville a propulsat-o pe locul 46 – în urcare 14 poziții. Prezențele românești din Top 100 sunt completate de Andreea Mitu, care a coborât 7 poziții și e acum pe 78 în lume.

Sorana Cîrstea, spre bucuria mea, e autoarea celui mai mare salt dintre româncele din Top 200. După ce a ajuns în sferturi la Contrexeville, ea a urcat 26 de locuri, ocupând acum poziția 165 în lume. În top 200 o mai găsim pe Patricia Țig, care a urcat 7 locuri și e acum pe 170, cel mai bun loc din carieră.

Pentru a vedea locurile ocupate de celelalte românce – felicitări pentru Mihaela Buzărnescu, care a urcat aproape 30 de locuri, revenind în Top 400 – AICI e locul unde puteți vedea și afla tot ce vă interesează. Setați țara România și vi se arată clasamentul de simplu în întreaga lui splendoare.

La dublu, am rămas cu doar trei jucătoare în Top 100 mondial. Monica Niculescu e cel mai bine clasată. Ea a urcat două poziții și a ajuns pe 50 în lume. E urmată de Raluca Olaru, care a coborât două locuri și e acum pe 57, și de Irina Begu, care a coborât tot două poziții, până pe 58.


Elena Bogdan a părăsit, din păcate, Top 100. Ea a coborât 22 de poziții și e acum pe 106 în lume.

AICI vedeți pozițiile ocupate de românce în clasamentul mondial de dublu.

Vola.ro

One thought on “Avem din nou patru românce în Top 50 WTA

Leave a Reply

Top