SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Ilie Nastase > Ilie Năstase a vorbit la Gstaad despre Federer, Connors, greșelile tinereții sau nebuniile făcute ca lider mondial

Ilie Năstase a vorbit la Gstaad despre Federer, Connors, greșelile tinereții sau nebuniile făcute ca lider mondial

gstaad ilie nastase
gstaad ilie nastase
Ilie Nastase la Gstaad

Invitat de onoare la aniversarea a 100 de ani de tenis în Gstaad, Ilie Năstase a acordat, evident, și mai multe interviuri presei din Elveția. El a vorbit despre benuniile carierei sale, despre statutul de sex-simbol pe care i-l atribuise presa internațională în acea perioadă, dar și despre Roger Federer.

Ilie Năstase a acordat la Gstaad un interviu site-ului Tages Anzeiger, în care a recunoscut una dintre greșelile de început ale carierei: și-a cumpărat un Ferrari din primii bani câștigați. Privind în urmă, românul spune că a fost o decizie proastă: “Da, am făcut greșeli, ca toată lumea. A fost o decizie proastă, dar mi-a luat ceva timp să realizez asta. Întâi l-am cumpărat, apoi am realizat că a fost ceva prostesc”, a declarat Năstase.

În ceea ce privește statutul de sex-simbol al anilor 70 cu care a fost catalogat de presă, Ilie Năstase e sincer: ”Nu cred că am fost un sex-simbol. Odată, în Anglia, un grup de fani format din fete tinere a venit să mă vadă, se purtau de parcă eram un star de hip-hop. Dar tenisul e diferit„, a mărturisit românul.

Năstase a fost întrebat și de prietenia din teren și din afara lui cu americanul Jimmy Connors, alături de care a cucerit titlurile de dublu la Wimbledon și US Open. ”Mi-a luat un an și jumătate să-l conving pe Jimmy Connors să joace dublu cu mine. Câteodată nu vroia să joace pentru că dorea să se concentreze pe proba de simplu. Până la urmă, am câștigat titlurile la Wimbledon și la US Open împreună, iar Jimmy mi-a mulțumit de două ori pentru că l-am făcut un jucător mai bun de simplu”, a declarat Ilie Năstase.


Primul lider ATP din istoria tenisului a rememorat și cum se desfășurau lucrurile în anii 70 la turnee. ”În Nisa am avut odată meci la ora 11 dimineața. Când am intrat pe teren, în tribune era o singură persoană. M-am enervat și mi-am spus: ”Nu joc. La antrenamente vin 400 de oameni să mă vadă.” Așa că am vorbit cu supervizorul turneului și am decis împreună să jucăm meciul la prânz”, a povestit Năstase, care a completat, mândru: ”Astăzi e imposibil să fi numărul unu în lume și să te distrezi cum o făceam eu”.

În ceea ce privește actuala generație de jucători, Năstase a recunoscut care e tenismenul pentru care ar plăti să îl vadă jucând: ”În special pe Roger Federer. Îmi place să îl văd jucând cu Rafael Nadal. După părerea mea, un meci între Nadal și Djokovic e mai puțin atractiv, pentru că ei sunt doi jucători cu stiluri similare de joc. Prefer să văd un jucător ofensiv contra unuia defensiv. Federer poate face orice. Nimeni nu joacăcu atâta varietate ca Federer. Am fost surprins să văd că nimeni nu îi imită stilul. Nu poți copia talentul lui Federer, dar de ce să nu poți juca la fel ca el?”, s-a întrebat românul.

În final, interviul a ajuns tot la Roger Federer, mai ales că a fost luat în Elveția. Ilie Năstase a spus că nu vede nici un motiv pentru ca Federer să-și încheie acum cariera: ”Nu sunt de acord cu cei care îl sfătuiesc să se retragă. Federer va juca atât timp cât va dori. Deja a câștigat totul, ceea ce va obține de acum înainte va fi un bonus. E în formă, probabil că poate juca până la 40 de ani. Pare o idee ciudată să te retragi când ești la cel mai bun nivel. Te poți retrage, dar nu când joci cel mai bun tenis”, a încheiat Federer.

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close