SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Florin Mergea > Wimbledon 2015: Florin Mergea i-a învins pe frații Bryan și e în semifinalele de dublu!

Wimbledon 2015: Florin Mergea i-a învins pe frații Bryan și e în semifinalele de dublu!

florin mergea rohan bopanna

florin mergea rohan bopanna
Florin Mergea si Rohan Bopanna la Wimbledon

Parafrazând o expresie celebră a unui comentator italian de la JO din 1996, după ce Laura Badea a devenit campioană olimpică în urma unei victorii cu Valentina Vezzali, Florin Mergea a devenit ”bestia nerra” pentru liderii clasamentului mondial de dublu, frații Bryan. I-a învins pentru a treia oară în acest an.

În sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon 2015, Florin Mergea și indianul Rohan Bopanna au învins perechea considerată principală favorită, cea formată din gemenii Mike și Bob Bryan! Florin și partenerul său s-au impus cu scorul de 5-7, 6-4, 7-6, 7-6, la capătul a peste două ore de joc.

Pentru Mergea, aceasta e a treia victorie obținută în fața liderilor mondiali, după cele de la Dubai (în sferturi) și de la Australian Open (în optimi). Dar e prima obținută sub ochii antrenorului său, Alex Pop-Moldovan, venit special din SUA – acolo unde predă tenis la un club privat – pentru acest turneu. Un mare merit în parcursul extraordinar al lui Florin (nu numai de la acest turneu) îl are, desigur Daiana, soția lui, fără de care, voi repeta la nesfârșit tuturor, nimic nu ar fi fost posibil. De asemenea, nu trebuie uitat fizioterapeutul Florin Mihalache, care face parte din echipa lui Florin și care, va spun din sursă sigură, dace o treabă minunată!

În semifinale, Mergea și Bopanna, favoriți 9, vor juca împotriva perechii Horia Tecău/ Jean Julien Rojer, cap de serie 4, care azi a învins în trei seturi cuplul Matkowski/ Zimonjic. Va fi a cincea întâlnire dintre Mergea și Tecău în acest an. Ei au mai fost adversari la Roland Garros (optimi), Miami (16-imi), Roma (optimi) și Australian Open (sferturi). De fiecare dată s-a impus perechea Tecău/ Rojer.


Acum, partea bună este că, indiferent de cine va câștiga, vom avea un reprezentant în finala de dublu de sâmbătă. Mi-ar fi convenit mai mult să avem o finală cu români de ambele părți ale fileului. Dar chiar și așa, nu pot decât să strig cât pot de tare: HAI ROMÂNIA, HAI BĂIEȚII!

14 thoughts on “Wimbledon 2015: Florin Mergea i-a învins pe frații Bryan și e în semifinalele de dublu!

  1. A jucat de unul singur cumva de “i-a invins”? Cam lipsit de eleganta mai ales sa mentionezi meritele sotiei, ale antrenorului si fizioterapeutului dar sa nu zici nimic de partener.

Leave a Reply

Top