SUNTETI AICI
ACASA > Novak Djokovic > Cincinnati: Al șaptelea titlu pentru Federer sau Career Golden Masters pentru Djokovic

Cincinnati: Al șaptelea titlu pentru Federer sau Career Golden Masters pentru Djokovic

Novak Djokovic și Roger Federer

Finala turneului de la Cincinnati îi va pune față în față pe Novak Djokovic și Roger Federer. Va fi a cincea confruntare dintre cei doi din acest an, singura victorie a lui Federer fiind cea din finala de la Dubai din februarie. Dacă Djokovic și-a luat revanșa în sferturi în fața lui Wawrinka pentru finala de la Roland Garros, Federer va avea acum ocazia să își ia revanșa pentru finala de la Wimbledon. Rămâne de văzut dacă Federer va reuși să câștige al șaptelea titlu la Cincinnati sau Djokovic va deveni primul jucător din istoria circuitului ATP care câștigă toate turneele Masters, realizând Career Golden Masters.


Prima semifinală: Novak Djokovic – Alexandr Dolgopolov 4:6, 7:6 (5), 6:2

Novak Djokovic și Alexandr Dolgopolov

Lui Alexandr Dolgopolov nu i-a lipsit mult pentru a reuși să îl elimine pe Novak Djokovic în semifinale, dar sârbul a reușit să se impună după două ore și 20 de minute și să mai facă un pas spre Career Golden Masters. Chiar dacă ucrainianul a fost responsabil pentru spectacol în această semifinală, sârbul este cel care merge mai departe.

După un prim set câștigat surprinzător de Dolgopolov, Djokovic a reușit break-ul în setul doi și a preluat conducerea la 5-3, servind pentru set. Ucrainianul a reușit însă egalarea și a împins setul în tie-break unde a condus cu 3-0 și apoi a servit la 5-4. Nu a reușit insă să își câștige niciunul dintre servicii, astfel că Djokovic a servit pentru set la 6-5 profitând de prima minge de set. Setul trei a fost doar o formalitate pentru sârb, care îl învinge pentru a treia oară pe Dolgopolov după ce a fost condus cu 1-0 la seturi. Djokovic trebuie însă să ridice nivelul pentru finala cu Federer, deoarece un bilanț 14 lovituri direct câștigătoare – 40 de greșeli neforțate nu îl va ajuta prea mult într-un meci cu asemenea miză.

Djokovic a fost învins de patru ori în finală la Cincinnati, de două ori de Federer în 2009 și 2012. ”Sigur că înfrângerile din anii trecuți nu pot fi uitate, dar este un meci ca oricare altul. Și vreau să cred că a cincea oară va fi cu noroc. Nu sunt foarte mulțumit de cum am jucat, dar am reușit să câștig, asta contează. M-am luptat până la ultima minge.” a declarat Djokovic.


A doua semifinală: Roger Federer – Andy Murray 6:4, 7:6 (6)

Roger Federer și Andy Murray

Murray a stat în această săptămână pe teren de două ori mai mult decât Federer și adăugând și oboseala de săptămâna trecută de la Montreal putem explica startul mai slab al scoțianului.

Federer a folosit fiecare șansă, a luat mereu inițiativa și a reușit break-ul la 2-1, după ce în primul game pe serviciul lui Murray nu reușise să profite de mingile de break. Nu a avut nicio problemă pe propriul serviciu astfel că break-ul din debutul setului i-a fost suficient pentru a câștiga primul set.

În al doilea set, Federer a avut doar o minge de break în al șaptelea game, pe care nu a reușit insă să o câștige, astfel că soarta setului și a meciului a fost decisă în tie-break. Murray a servit primul, reușind un as, Federer a răspuns cu un serviciu nereturnbil. La 5-6, Murray a salvat o minge de meci cu serviciul, dar Federer a reușit să profite apoi de a doua șansă și a închis meciul pe propriul serviciu.

“Ar fi grozav să mai câștig un Masters 1000, mai ales aici la Cincinnati. Ar fi al șaptelea trofeu pentru mine, sunt pregătit pentru finală. M-am antrenat după Wimbledon. O lună de antrenament în tenis înseamnă mult. Am acumulat mult și voi da totul mâine. Nu puteam avea un adversar mai greu decât Novak, dar sunt odihnit și sper să pot profita de asta“ a declarat Federer după meciul cu Murray.

Oana Baciu – Doartenis.ro

Leave a Reply

Top