SUNTETI AICI
ACASA > Roger Federer > Cincinnati: Roger Federer îl învinge pe Novak Djokovic în finală

Cincinnati: Roger Federer îl învinge pe Novak Djokovic în finală

Roger Federer cu trofeul de la Cincinnati

Roger Federer l-a învins pe Novak Djokovic în finala turneului de la Cincinnati, în două seturi, scor 7-6(1) 6-3 după 90 de minute. Este al șaptelea titlu pentru Federer aici, al 87-lea din carieră. Dacă în acest an, la Roland Garros, Stan Wawrinka îl oprea pe Djokovic din drumul către cucerirea primului trofeu pe zgura pariziană, astăzi a fost rândul unui alt elvețian să îl oprească pe Djokovic din drumul către Career Golden Masters.

Este a treia oară când Roger Federer îl învinge pe Novak Djokovic în finala de la Cincinnati. La finalul zilei, Djokovic a făcut spectatorii să zâmbească “Voi câștiga acest turneu abia după ce Roger se va retrage“.

Roger Federer și Novak Djokovic la ceremonia de premiere

Este pentru prima dată când Federer îi învinge pe numărul 1 și numărul 2 mondial la același turneu. Pentru Federer este al 24-lea trofeu într-un turneu Masters. În finală Djokovic nu a avut nicio șansă în fața lui Federer, care a revenit după vacanță într-o formă care le dă mari emoții adversarilor. A fost un final minunat pentru o săptămână magică, cea mai bună pregătire pentru ultimul turneu de Grand Slam din acest an, US Open, care va începe la finalul lui august la New York. “Sunt foarte fericit. Nu știu câți ani voi mai juca aici, dar voi da totul pentru a fi cât mai mulți.” a declarat Federer la ceremonia de premiere. După această victorie, Federer face din nou schimb de locuri cu Andy Murray în clasamentul ATP, revenind de luni pe locul 2.

Federer a jucat foarte agresiv în această săptămână, a venit des la fileu și a riscat mult. “Îmi place mult acest stil de joc, îmi asum riscul, îmi place să dețin controlul.” Djokovic nu a avut nicio șansă de break în finală, de altfel, Federer nu și-a pierdut niciodată serviciul în această săptămână. Elvețianul îl conduce acum pe Djokovic cu 21-20 în întâlnirile directe. “Roger a meritat victoria astăzi, a fost cel mai bun” a declarat Djokovic după meci.

Roger Federer cu trofeul de la Cincinnati

“Am încercat să returnez cât mai bine și să îmi câștig serviciul. A avut un game prost la începutul setului doi, și asta a făcut diferența. Am văzut cum Novak s-a adaptat la jocul meu de-a lungul timpului. Și-a îmbunătățit mult jocul. Se mișcă mai bine, are un forehand și un backhand solid. ” a declarat Federer după meci.

Imediat după mingea de meci, Federer a mers în lojă și a sărbătorit victoria cu cei dragi, și-a îmbrățișat soția și fetițele. “Tati, tati, ai nevoie de o șepcuță” a exclamat una dintre gemene. A fost un final de săptămână perfect pentru elvețian. (Video aici)

Oana Baciu – Doartenis.ro

One thought on “Cincinnati: Roger Federer îl învinge pe Novak Djokovic în finală

Leave a Reply

Top